Lifestyle - Biz

Evian voda u novim recikliranim flašama

Održivost bi trebalo da bude norma, a ka tome upravo teži kompanija Evian...

Čuveni proizvođač mineralne vode počeo je sa izdavanjem svojih novih, recikliranih flaša. Flaše su napravljene od recikliranog polietilen tereftalata (rPET), imaju utisnut logo umesto etikete i dolaze sa elegantnim ružičastim kapicama proizvedenim od polietilena visoke gustine (HDPE) i orijentisanog polipropilena (OPP).

Komentarišući boce od 400 ml, Evianova potpredsednica Šveta Harit rekla je, "Trebalo nam je skoro dve godine da razvijemo ovu inovaciju. Prevladajući ograničenja u tehnologiji i proizvodnji, ovo je prvi put da je Evian uspeo da primenjuje potpuno kružni dizajn flaša i da predstavi potpuno ekološki čistu i recikliranu plastiku. "

Harit je dalje dodala, „Ovo je potez koji će promeniti način stvaranja i upotrebu plastike, pri čemu se plastika više neće taložiti i skupljati u ekonomiji i prirodi“.

Za sada su 100% reciklirane verzije dostupne samo u bočicama od 400 ml, a preostale su izrađene od približno 40% reciklirane plastike. Međutim, Evian planira da postane potpuno “zelena” kompanija i da sve proizvode proizvodi od reciklirane plastike do 2025. godine.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group