Lifestyle - Biz

Kako Majkl Džordan troši bogatstvo od 1.65 milijardi dolara

Džordan je jedan od najboljih, ali i najbogatijih sportista svih vremena...

Kada fanove košarke pitate koji košarkšaš je najbolji, sigurni smo da će vam većina reći Majkl Džordan. On je bio legenda 80-ih i 90-ih godina i iako se penzionisao početkom 90-ih, on je ostvario još veći uspeh i bogatsvo nego dok se bavio sportom.

Kada se penzionisao, Džordan je tada imao „samo“ 100 miliona dolara, ali sada je uspeo da uđe na Forbsovu listu jer je procenjeno da njegovo bogatstvo vredi 1.65 milijardi dolara, što je neverovatna količina novca. Najveću količinu novca ovaj sportista zaradi zbog reklamnih ugovora, a samo od Nike kompanije na godišnjem nivou on zaradi više od 100 miliona.

Zbog toga se mnogi pitaju kako ovaj legendarni košarkaš živi i na koji način troši svoj novac. Ne brinite, jer mi ćemo vam odgovoriti na to pitanje.

Prva stvar koju moramo pomenuti jeste njegov privatni avion koji nosi njegov logo i koji je ofarban plavom bojom i koji košta nekoliko miliona dolara. Sledeća stvar na listi jeste njegova kuća iz snova koju je sam dizajnirao i koja košta neverovatnih 12.8 miliona dolara. U sklopu svoje kuće takođe je izgradio i privatni teren za golf koji ima svih 18 rupa, kao i svu opremu i nekoliko desetina golf vozila.

Džordan takođe poseduje još jednu manju kuću u koju povremeno ide i koja kođta 2.8 miliona dolara. Pored ove kuće nalazi se jezero, tako da on u svom posedu ima i nekoliko brodova i glisera. Naravno, on je veliki ljubitelj automobila pa u svom vlasništvu ima ogroman broj luksuznih automobila čija je vrednost neprocenjiva.

Međutim, Džordan novac ne troši samo na sebe. Ogroman deo svog bogatsva on donira i daje u dobrotvorne svrhe, pa pomaže gladnima, bolesnima i trudi se da opremi škole i sportke hale kako bi deci omogućio bolji život. Takođe, on se fokusirao da svojoj deci omogući živote bez mnogo muka, pa ulaže u njihove poslove i trudi se da svoju decu učini biznismenima i uspešnim ljudima.

Foto: businessinsider

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group