LG zvanično prestaje sa proizvodnjom pametnih telefona

Kompanija LG definitivno izlazi iz posla kreiranja pametnih telefona...

Južnokorejski tehnološki gigant najavio je ovakvu mogućnost još početkom godine, navodeći da razmatra napuštanje sveta pametnih telefona nakon gubitka od 4,5 milijardi dolara tokom proteklih pet godina - ali je sada ova kompanija zvanično potvrđila svoje napuštanje scene.

Brend se borio za opstank i svoje mesto na tržištu pametnih telefona, ali nije uspeo da dobije svoj deo kolača. Njegovi vrhunski pametni telefoni potpuno su pobeđeni od strane konkurentskih modela kompanija kao što su Samsung i Apple, dok su njegove nešto pristupačnije ponude potpuno izbačene iz igre od strane kineskih rivala.

Sudeći prema kompaniji, odluka o napuštanju sveta pametnih telefona omogućiće joj da se fokusira resurse ka rastućim poljima kao što su komponente za električna vozila, konektivni uređaji, pametni kućni aparati, robotika, veštačka inteligencija i ostala biznis rešenja, platforme i servisi.

Po pitanju postojećih telefona, LG tvdi da će nastaviti sa pružanjem pordške u vremenskom periodu koji će varirati od regiona. LG će nastojati da kompletira svoje poslovno zaključenje do kraja jula meseca ove godine. Ovo je veoma loša informacija za sve koji su očekivali nove telefone južnokorejske kompanije, jer prema svemu sudeći, ove vesti naglašavaju da oni, kao i pojedini predivni predstavljeni koncepti, nikada neće ni biti plasirani.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group