PayPal uskoro počinje da radi sa kripto valutama

PayPal zvanično ulazi tržište kripto valuta. Kompanija je najavila da će korisnici u SAD-u moći da kupuju i prodaju kripto valute, poput Bitkoina,i ta će ta opcioja biti dostupna za nekoliko nedelja.

Državno odeljenje za finansijske usluge Njujorka dodelilo je PayPal-u uslovnu „bitlicencu“. Nakon što korisnici SAD budu isprobali ovu uslugu, trebalo bi da ona bude omogućena svim PayPal korisnicima širom planete.

Transakcije će biti omogućene već početkom sledeće godine. Korisnici će moći da plaćaju robu u digitalnim valutama kod više od 26 miliona trgovaca koji koriste PayPal, a ta plaćanja će biti pretvorena u odgovarajuće valute. Za bilo koje aktivnosti u vezi sa kupovinom ili prodajom kripto valute neće se naplaćivati naknade za usluge.

Dok se centralne banke i razne korporacije pripremaju da uspostave sopstvene kriptovalute u narednim godinama, PayPal će deliti obrazovne materijale koji će vlasnicima računa pružiti bolju predstavu o svetu digitalne valute, blockchain tehnologiji i rizicima i prednostima ulaganja u kripto novac.

Foto:Hyperbeast

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group