Sklonite se u stranu bedni telefoni - novi hit su pametni pištolji

Novi tip pametnih pištolja, kojim mogu upravljati samo verifikovani korisnici, konačno će postati dostupan u SAD kasnije ove godine, nakon gotovo dve decenije razvoja...

Proizvođač naoružanja, LodeStar Works, nastao pre četiri godine, predstavio je devetomilimetarski pištolj za svoje investitore i deoničare na događaju u Bojziju, početkom ove nedelje, donoseći vesti da će kanzaška kompanija, SmartGunz LLC takođe startovati svoje beta testiranje na sličnim modelima u okviru policijskih agencija u ovom regionu.

Obe kompanije se nadaju da će proizvodi biti komercijalno dostupni kupcima tokom ove godine, a ovo je vest koja dolazi nakon dve decenije pitanja o pouzdanosti i praktičnoj primeni pametnih pištolja, istovremeno podižući zabrinutost da će ovakva inovacija u industriji povući novi talas vladinih regulacija. Rojters navodi da je suosnivač kompanije LodeStar, Geret Glaser, bio inspirisan za stvaranje ovakvih komada naoružanja nakon što je čuo previše priča o deci koja su slučajno upucana tokom igranja pištoljima bez nadzora.

Kako ovaj čovek tvrdi, pametni pištolji mogu sprečiti ovakve tragedie upotrebom tehnologije autentikacije korisničkog identiteta i onemogućavanjem upotrebe pištolja svakome ko pokuša da puca iz njega, namerno ili slulčajno. Sve ovo bi u teoriji trebalo da redukuje samoubistva, pretvarajući ukradene komade oružija neupotrebljivim i ponuditi bezbednost policajcima i čuvarima u zatvoru koji uvek strepe od otimanja oružija.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group