Suosnivač dogekoina tvrdi da kriptovalute kontrolišu moćni i bogati

Jedan od tvoraca dogekoina, Džekson Palmer, nedavno je iskoristio Twitter platformu kako bi podelio svoje misli o trenutnom stanju kriptovaluta...

U vezanim postovima, Palmer je nastavio da deli svoje negativne poglede na kriptovalute, nakon otvorenog nazivanja digitalnih vrednosti vicem, 2013. godine. Kako je ovaj čovek naglasio, kriptovalute su nažalost po svojoj prirodi desničarska, hiperkapitalistička tehnologija, stvorena kako bi uvećala bogatstvo svojih pristalica kombinujući izbegavanje plaćanje poreza, smanjenog regulatornog nadzora i veštačkog stvaranja oskudice.

Stoga, umesto da unesu decentralizaciju, Palmer ističe da kriptovalute zapravo kontrolišu moćni karteli bogatih i imućnih ljudi, koji ih koriste kako bi izvukli nova sredstva iz finansijski očajne i naivne svetske ekonomije.

Otkrivajući zbog čega nije previše prisutan u javnosti i ne govori češće o ovim stvarima, Palmer je naglasio da kriptovalute predstavljaju najgore delove današnjeg kapitalističkog sistema, korupciju, prevaru i nejednakost, dok upotreba softvera za tehničko limitiranje intervencija, nalik revizijama, regulacijama i oporezivanju, služi za uništavanje protekcija ili bezbednosna mreža koje služe svakom prosečnom čoveku.

Svoje izlaganje, Palmer je završio sa naglašavanjem činjenice da tehnologija može učiniti svet boljim mestom, ali ne i onda kada je potpuno oslobodite njene inherentne politike ili društvenih posledica.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group