Toyota kupuje vodećeg proizvođača autonomnih tehnologija u industriji

Kompanija Toyota objavila je detalje o kupovini brenda Lyft, koji se bavi kreiranjem autonomnih vozačkih tehnologija, vredne 550 miliona dolara, što je ovu marku dovelo pod okrilje novoosnovane Woven Planet divizije japanskog proizvođača…

Trenutno Lyft razvijaja Level 2 autonomnu vozačku tehnologiju, tako da novi poslovni potez japanskoj kompaniji ne pruža japanskoj kompaniji samo pristup fabrici sa 300 radnika i najboljim ljudima iz ovog polja, već takođe i Level 5 tehnologiji koju ovaj brend uveliko razvija, a koja je u osnovi sistem potpuno samostalne vožnje, bez potrebe za ljudskom kontrolom i interakcijom.

200 miliona od ukupne sume uplaćeno je kao avans, sa ostalih 350 miliona koje će japanska kompanija isplatiti tokom sledećih pet godina. Pored dodatnog priliva novca iz brenda Toyota, Lyft takođe tvrdi da će ova akvizicija dodatno redukovati troškove njene operativne mreže za sto miliona dolara na godišnjem nivou.

"Ovo je prvi korak ka uspostavljanju velike saradnje i spajanju ljudi zajedno", izjavio je izvršni direktor Woven Planet, Džejms Kufner. "Očigledno je da izgradnja ovakve tehnologije i njena proizvodnja zahteva ljude, a upravo se na njima ova kupovina i zasniva." Veliki ugovor biće zaključen u trećem kvartalu ove godine.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group