Lifestyle - Biz

Žena koja je odbila da vrati slučajno prebačenih 1,2 miliona na njen račun

Radnici šerifove kancelarije izvršili su hapšenje zbog navodnog odbijanja vraćanja više od 1,2 miliona dolara koji su greškom prebačeni na račun jedne žene...

Kelin Spadoni, stara 33 godine, privedena je pod optužbom krađe preko 1,2 miliona dolara, bankovne prevare i ilegalnog prebacivanja monetarnih sredstava. Izveštaji navode da je ova žena otpuštena iz šerifove kancelarije Okruga Džeferson zbog prirode slučaja, nedugo nakon hapšenja.

Vlasti tvrde da je greška zaposlenog izazvala da Charles Schwab, glavna finansijska servisna korporacija, prebaci više od 1,2 miliona dolara na njen brokerski račun, tokom postupka prebacivanja sredstava od svega 82 dolara. Kada je banka pokušala da vrati novac, zahtev je obijen jer novac više nije bio dostupan, naveli su izvori šerifove kancelarije.

Organi reda kasnije su saznali da je Spadonijeva prebacila sredstva na drugi račun, izjavljujući da ovo nije njen novac i da ona nema lelagna prava na njega, uprkos tope što se ona na njenom računu pronašao ljudskom greškom. Ovo je jednostavno greška računovođe. Charles Schwab & Co. korporacija pokušala je da kontaktira ovu ženu nekoliko puta, kako bi vratila prebačeni novac, ali to nije urodilo plodo. Za sada, ova kompanija uspela je da povrati oko 75% svog novca.

Bankarski magnat u svojoj tužbi navodi da račun Spadonijeve uključuje i ugovor sa klauzulom vezanom za to da ukoliko klijent primi višak sredstava on je dužan da vrati novac koji se na njemu nalazi u punom iznosu. Kako su naveli, kada neko slučajno doda nule tokom isplate, on želi da taj novac bude vraćen ili pripisan njemu, što u ovom slučaju ne bi trebalo da predstavlja izuzetak.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group