Četrdesetjednogodišnji nezaposleni krelac tužio roditelje jer više ne žele da ga izdržavaju

Četrdesetjednogodišnji nezaposleni čovek izgubio je sudsku parnicu u kojoj je tužio svoje roditelje u pokušaju da ih primora da mu plaćaju izdržavanje do kraja njegovog života...

Sa tim na umu, Faiz Sidikui, od sada neće dobijati ni funtu od svojih roditelja, dok je sudija naglasio da, uprkos njegovim tvrdnjama, ljudska prava u ovom slučaju nipošto nisu prekršena. Ovaj slučaj, koji predstavlja veoma interesantan pravni presedan, posebno za roditelje i njihove odgovornosti prema deci, potpuno je oboren u Apelacionom sudu. Nakon donošenja odluke, sudija je obrazložio: "Roditelji nemaju nikakvu pravnu obavezu da izdržavaju svoju odraslu decu, kolike god da su njihove potrebe".

Gospodin Sidikui se školovao na Oksfordu i poseduje advokatsku licencu. Međutim, on je bio bez posla od 2011., a tokom poslednjih nekoliko godina, kako lokalni mediji navode, on je živeo u stanu svojih roditelja, vrednom milion funti, smeštenom u londonskom Hajd Parku, bez rentalnih obaveza. On je takođe dobijao novac za račune i troškove, koje su plaćali njegovi roditelji.

Sedamdesetjednogodišnji Džaved i šezdesetdevetogodišnja Rakšanda, vremenom su redukovali količinu novca koju su davali svom sinu zbog čestih razmirica koje su imali. Nedugo potom, njihov sin je počeo da tvrdi kako su ga upravo oni učinili zavisnim i govorio je da je zakon nepravedan prema deci čiji roditelji nisu razvedeni. Ovo je bila odvažna tvrdnja, koja je na kraju morala biti dobro razmotrena kako se zakon ne bi prekršio, ali je na kraju ipak odbačena od strane suda.

Advokat njegovih roditelja opisao je matorog konja kao veoma napornog i zahtevnog, naglasivši da su njegovi roditelji dugo patili. Pre nekoliko godina, Sidikui je tužio Univerzitet Oksford za milion funti, tvrdeći da je jedini razlog što nije diplomirao na njemu nastao zbog toga što je učenje koje je dobijao bilo potpuno nedakvatno. Ovakve tvrdnje odbačene su od strane Visokog Suda tokom 2018. godine, a nakon diplomiranja na drugom fakultetu, ovaj čovek se kvalifikovao za advokata, završivši trening period u londonskom Kliford Čensu.

Sidikui je radio za nekoliko visokoprofilnih advokatskih firmi kao što su Burgess Salmon i Field Fisher Waterhouse, dok je takođe u jednom periodu radio i kao poreski savetnik u EY, koji je najveći igrač u svetu računovodstva. Nakon poslednjeg izgubljenog procesa, deluje da će ovaj čovek morati da traži novi posao, posebno zbog toga što će teško moći da ubedi svoje roditelje da mu ponovo daju novac.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group