Lifestyle - Saveti

Bil Naj ućutkao ljude koji kažu da maska ne štiti od korone

Nije teško staviti masku...

Bil Naj je čuveni naučnik i medijska ličnost koji se trudi da svakodnevno otkriva nova znanja i da ljudima pokazuje kako da budu pametniji i zdraviji. Ovoga puta, on je na popularnoj Tik Tok mreži pokazao i demonstrirao kako maske zadržavaju virus u svojoj tkanini.

On je osudio sve ljude koji ne žele da nose maske i koji tvrde da maske ne pomažu u borbi protiv korona virusa. Naj je prvo pokazao mapu SAD i predstavio mesta na kojima ljudi nose maske, a zatim pokazao mesta na kojima ima najviše bolesnih, te za par sekundi dokazao da maske i te kako utiču u smanjenju prenošenja virusa.

Međutim, on se tu nije zaustavio. On je jednostavnim eksperimentima pokazao kako vlakna maske zadržavaju virus.

„Maske koje nosite nisu rupičaste i ne sadrže mikroskopske rupice kroz koje bakterije prolaze. Maske se satoje od vlakana koja su prilično izdužena i koja vrlo efikasno hvataju sve nečistoće i bakterije. Zato vas molim da obavezno nosite maske“, rekao je Naj i podelio svoj video klip na popularnoj društvenoj mreži.

@billnye

I don’t know who needs to hear this but... #masks work. Wear one. Carry on... #tiktokpartner #learnontiktok

♬ original sound - Bill Nye

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group