Šta žene zapravo žele od muškaraca

Brojni muškarci širom sveta vekovima unazad pokušavaju da otkriju šta moraju imati kako bi bili privlačni pripadnicama lepšeg pola...

Iako se mnogi pridržavaju generalnog (ali neretko pogrešnog mišljenja) da moraju imati štos novčanica od 500 € i najskuplji automobil, mobilni telefon i slično tome, drugi se oslanjaju na svoj fizički izgled, lepo ponašanje i slično tome. Nedavno istraživanje, u kom je učestvovalo 150 žena različitih dobi, došlo je do sasvim drugačijeg zaključka.

Žene koje su bile deo istraživanja morale su da napišu i jasno odrede koji im se muškarci čine najprivlačnijim, gledajući fotografije muških osoba različitog tipa - neki su bili vidno bogati, drugi građeni poput Apolona, treći su delovali šarmantno i tako dalje.

Žene su svakako imale različita mišljenja i na drugačije načine su rangirale ponuđene muškarce, ali, većina se složila u jednoj stvari - tačnije njih 70 %. Muškarci sa isklesanim mišićima su najprivlačniji. Momci koji imaju definisane mišiće, velike bicepse, vidljive pločice i široka leđa su se damama najviše dopali, a naučnici su pokušali da objasne zašto je to tako.

Po svemu sudeći, reč je o instinktivnom ponašanju koje delimo sa životinjama. Žene u krupnim i mišićavim muškarcima vide snagu, odnosno njihov mozak generiše informaciju da je on spreman da se bori i zaštititi svoju porodicu, što je od ključnog značaja za preživljavanje i produžavanje ljudske rase.

Reč je o instinktivnom privlačenju koje delimo sa životinjama. Kada žene vide snažnog i mišićavog muškarca, njima mozak instinktivno poručuje da je taj muškarac snažan, da može da se bori i da zaštiti svoju porodicu, a to je ono što je najbitnije u preživljavanju i produžavanju rase.

Dame u njima vide sigurnost i smatraju da će ih oni zaštititi od svega lošeg što im se može desiti. Ipak, moramo naglasiti da je ovo subjektivno ocenjivanje na osnovu fizičkog izgleda, tako da istina može biti sasvim drugačija.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group