Kako da eliminišete umor u očima posle gledanja u ekran

Istraživanja su pokazala da prosečna osoba provede od 6-8 sati ispred ekrana...

Sigurni smo da ste svi vi barem jednom u svom životu osetili umor očiju koji dovodi do toga da vas bole oči, da ne možete da se fokusirate i da jednostavno više ne možete da gledate. Stefan Koman, naš čitalac, pitao nas je za mišljenje kako da eliminiše očni umor, jer ga sprečava u obavljanju svakodnevnih obaveza.

„Počinjem da osećam bolove u očnom predelu i ne mogu da gledam. Teško mi je da čitam, da se fokusiram i da gledam u monitor, a posao mi je takav da mi je rad na kompjuteru neophodan“, rekao je Koman koji je opisao simptome od kojih pati na hiljade ljudi.

Ovakav umor može dovesti i do neprijatnih i strašno bolnih glavobolja koje se obično osećaju u očnom predelu i koje mogu biti prilično nezgodne. Sve to izazvano je stresom koje vaše oči moraju da istrpe i koje prouzrokuju monitori. Ovde se ne misli samo na kompjuterske i TV monitore, već i na ekrane telefona i tableta koji su danas postali neizbežni.

Umor očiju javlja se iz jednog prostog razloga, vaši očni mišići se umore. Kao i svaki drugi mišići na vašem telu i vaši očni mišiči imaju granicu do koje mogu doći. Umor očiju javlja se iz prostog razloga jer su vaše oči fokusirane na objekte koji se nalaze u vašoj neposrednoj blizini. To dalje znači da očni mišići moraju konstanto da budu napregnuti kako bi vi mogli da čitate i da gledate stvari na ekranu. Dalje, svetlost ekrana, kao i sam sadržaj igraju veliki uticaj na naprezanje vaših kapaka i zenica, što dalje dovodi do većeg umaranja.

Zato vam dajemo nekoliko saveta koji će vam pomoći da ublažite i potpuno eliminišete očni stres i umor.

« 1 2 3 4 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group