Bjernson dobio Edija Hala u šestoj rundi najtežeg meča u istorji

Borba nazvana „najteži bokserski meč u istoriji“ između bivšeg strongmena Edija Hala i Halftora Bjernsona konačno je dobila svoj epilog...

Nakon dve godine pljuvanja i treniranja, Planina je iz ovog susreta izašao kao pobednik. Meč je zakazan na šest rundi u „Titan“ klasi, u kojoj oba čoveka teže preko 136 kilograma. Dva bivša strongmena nisu u dobrim odnosima od 2017. godine i Svetskog Strongmen šampionata, kada je Bjernson osporavao Halovu pobedu.

U meču održanom u Dubai Duty Free Tennis Stadium objektu u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, publika je veoma glasno bila na Halovoj strani tokom većeg dela borbe. Dva kolosa žestoko su krenula borbu, ali su polako počeli da usporavaju, tako da je Planina iskoristio prednosti svoje visine i iskustva, delujući dosta više kao tehnički potkovan borac, otvarajući lice Britanca u prvoj rundi. Međutim, Hal nije poklekao posle i zadao je nekoliko teških udaraca, dok je njegova moć udarca upravo bilo ono što je pametnog Nordijca držalo u oprezu i na distanci.

Jedna stvar je potpuno jasna, ovaj događaj nije bio samo inkasiranje velike sume novca, jer su Hal i Bjernson gotovo izgledali kao kompetentni borci. Oni us proveli veći deo meča tragajući za nokautom i dok je Planina uputio više udaraca, ni jedan od ova dva čoveka nije ciljao u telo svog protivnika. Bjernson je bio u dobroj prednosti na početku prve runde oborivši Hala na pod, svega dva minuta pre kraja.

Nakon što se začulo zvono, Hal je pružio svoju pesnicu Planini, koji je uzvratio istom merom. Iako je vreme pre borbe obeleženo njihovim svađama i medijskim prepucavanjima koja su dodatno podgrevala atmosferu, ova dva čoveka sada imaju daleko više poštovanja jedan prema drugome i rad koji su uložili u svoju transformaciju u potpuno drugačije sportiste, prilično je impozantan.

Nakon šest dosta tromih rundi iznenađujuće izjednačenog meča, Planina je izašao kao pobednik jednoglasnom sudijskom odlukom. On i Hal su pozirali zajedno za novinare, očigledno iskazujući poštovanje jedan prema drugome. Kada je upitan da li su čitava fama i problemi koje su imali iza njih, Planina je odgovorio da se oseća dobro, ali da svakako može razumeti ukoliko Hal bude nezadovoljan porazom, potvrđujući da je on otvoren za revanš.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group