Bravo "Orlići": Srbija u polufinalu!

Posle 120 minuta bez golova i neverovatne drame na penalima, izabranici Veljka Paunovića su sa 6:5 (0:0, 0:0) pobedili selekciju SAD i tako se plasirali u polufinale…

"Orlići" su u polufinalu Svetskog prvenstva za igrače do 20 godina. Ovi momci su pokazali kako se igra za nacionalni tim, vratili nadu da nismo zaboravili šta je to dobar, borben, atraktivan i kvalitetan fudbal, a ujedno su napravili i ogroman uspeh – najveći u poslednjih godina.

Zbog njih ljudima u Srbiji nije teško da se bude u cik zore i budu uz televizore, jer su svi od golmana, kapitena Predraga Rajkovića do poslednjeg igrača na klupi to zaslužili. Oni ne igraju fudbal kako to Srbi rade poslednjih 15 godina – oni su nešto posebno. Nove nade srpskog fudbala su osim uvodnog poraza od Urugvaja, pobedama nad Malijem i Meksikom kao prve izašle iz grupe "smrti" i u osmini finala napravile pravo čudo protiv Mađarske (2:1).

A, onda su protiv Amerikanaca pokazali znanje, strpljenje i čelične živce - jednostavno, da imaju šampionsku krv! Za finale će igrati protiv čudesnog Malija, koji je takođe na penale eliminisao favorizovanu Nemačku.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group