Džejk Pol nokautirao UFC legendu Andersona Silvu u osmoj rundi njihovog meča

Džejk Pol nokautirao je Andersona Silvu u osmoj i finalnoj rundi njegove sudijskom odlukom rešene pobede u Desert Diamond Areni u Glendejlu, Arizoni...

Jutjuber/bokser sada je podigao svoj rekord profesionalne bokserske karijere na 6-0 pobedivši UFC legendu u njegovom najtežem testu do danas. Silva je, uprkos tome što danas ima 47 godina, pružio veoma dobre performanse, izazivajući ogromne probleme Polu svojim iskusnim pokretima i kombinacijama.

Dvadesetpetogodišnji Pol je ostao pribran i strpljiv tokom čitavog meča, držeći se plana borbe koji je usavršio sa svojim trenerom Bi Džej Floresom. On je tragao za kvalitetnom desnicom tokom čitavog meča i igrom slučaja sačuvao ju je za finalnu rundu.

Nakon klinča razlika je počela da se povećava i po drugi put u svojoj bokserskoj karijeri, Silva je pao na strunjače nakon što je Pol uputio dobar i precizan udarac u njegovo lice. Nakon svega što se izdešavalo, sudijski trojac je odlučio pobednika, ostavljajući Pola nepobeđenim i korak bližim njegovim planovima da se bori za svetsku titulu u sportu u koji je ušetao pre svega dve godine.

Pol i Silva su bili veoma korektni u svim segmentima i zaista su publici i kladionicama pružili dobar i zabavan meč za gledanje. Ukoliko izgubi, Silva je obećao da će organizovati ujedinjenu boksersku asocijaciju sa Polom, čiji će cilj biti poboljšavanje ličnih dohodaka i zdravstvene nege za sve koji se bore u UFC kategoriji.

Odajući počast svom protivniku nakon meča, Pol je izjavio: „Ovo je neverovatan momenat za mene. Naporni rad se isplaćuje. Želeo sam da se borim sa Andersonom Silvom, on je bio moj heroj tokom odrastanja. On je primio toliko udaraca tokom borbe. On je prava ljudina“.

Pol je sada zvanično pobedio tri bivša UFC borca Dejne Vajta, sa Silvom koji se pridružio bivšim žrtvama Benu Askrenu i Taronu Vudliju. Silva je pružio dobre performanse, ali nije imao nikakvih problema sa sveukupnim rezultatom.

„Ovo je igra, ponekada pobedite, ponekada izgubite“, izjavio je Silva nakon meča. „Smatram da su sudije donele besprekornu odluku. Teško je ući ovde i boriti se sa mladim čovekom. Džejk je bio bolji od mene danas. Smatram da bi svako trebalo da poštuje ovog klinca.“

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group