Evo ko je najbrži F1 vozač svih vremena

F1 organizacija je u saradnji sa Amazon Web servisom napravila istraživanje i otkrila ko su najbrži vozači ovog sporta svih vremena...

Iako mnogi misle da je Luis Hamilton najbolji ikada i da će on oboriti sve rekorde, netačno je da je on najbrži. Istraživanja su koristila algoritme iz svih kvalifikacija od 1983. godine, a sa druge strane je uklanjao relativne performanse automobila iz ove jednačine. Tako su dobijene realne brzine vozača u odnosu na bolide koje su vozile.

Na prvom mestu našao se legendarni Ajrton Sena koji je dobio titulu najbržeg F1 vozača svih vremena.Iza njega stoji još jedna legenda, Mihael Šumaher, koji je po istraživanjima 114 hiljaditinke sporiji od Sene. Hamilton se našao tek na trećem mestu, jer ima ubedljivo najbolji bolid od svih vozača.

Na četvrtom mestu našao se i mladi Maks Ferštapen,a  iza njega su se poređali  Fernando Alonso, Niko Rozberg, Šarl Lekler, Hajki Kovalainen, Jarno Truli i Sebastijan Fetel.

Foto:SkySports

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group