F1 drama u Kanadi: Fetel pobesneo zbog oduzetog prvog mesta

Nakon neverovatne borbe sa Luisom Hamiltonom, Sebastian Fetel je kažnjen sa 5 sekundi dodatnog vremena, što je dovelo do toga da bude drugoplasirani, iako je prvi završio trku...

U Kanadi smo imali priliku da vidimo neverovatnu F1 borbu o kojoj će se definitivno pričati u godinama koje slede. Iako su mnogi vozači pokazali neverovatnu veštinu i sposobnosti, trka je ostala u senci Fetela i Hamiltona koji su se od starta borili za prvo mesto.

Fetel je krenuo sa prve pozicije i držao je neverovatan ritam koji je Hamilton teško narušavao. Međutim, u 48. krugu, Hamiltonov pritisak bio je prevelik i Fetel je izleteo na travu. Hamilton je tada ugledao priliku za preticanje, ali je Fetel uspeo da iskontroliše bolid i da se vrati na stazu, pa je tako uleteo u Hamiltona i sprečio njegovo preticanje.

Hamilton je tada uložio žalbu, zbog čega je Fetel kažnjen sa 5 kaznenih sekundi. TO je dovelo do toga da Fetel bude drugoplasirani, iako je završio prvi na stazi. On je zbog toga bio neverovanto ljut i bojkotovao je čitavu ceremoniju posle završetka trke. Odbio je da se pozdravi sa ostalim vozačima, odmah je otišao kod članova svoje ekipe, a čak svoj bolid nije hteo da parkira na podijumsko mesto. Takođe je skinuo broj 1 sa Hamiltonovog bolida i stavio ga ispred svog vozila.

„Nisam imao gde da idem. Kada ideš kroz travu, auto je jednostavno nemoguće iskontrolisati, sreća pa nisam udario u zid. Njegova je greška što je hteo da me pretekne sa spoljne strane, da je pokušao da to uradi iznutra pobedio bi. Gde sam trebao da odem? Kradu trku od nas.“, rekao je razočarani Fetel kada su mu saopštili vest o kazni.

Još uvek nije poznato da li će Ferrari tim uložiti žalbu na ovu kontraverznu pobedu, ali za sada Hamilton je osvojio sedmu pobedu u Kanadi, čime se izjednačio sa legendarnim Mihaelom Šumaherom.

Pogledajte najuzbudljiviji momenat koji se desio u Kanadi.

Foto: Essentially Sports

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group