FIBA suspendovala 13 igrača zbog tuče

Zbog incidenta koji se desio na kvalifikacijama za Svetsko prventsvo, FIBA je suspendovala veliki broj igrača, kao i čitav tim sudija...

Ko je pratio utakmicu između reprezentacija Filipina i Australije u Manili mogao je da vidi do tada neviđenu tuču na terenu koja je uključila gotovo sve igrače, kao i one koji su sedeli na klupi. Zbog grubog starta, igrači obe reprezentacije su počeli da se guraju i udaraju, da bi kasnije izbila masovna tuča koja je toliko eskalirala, da su se i pomoćni igrači ubacivali kako bi udarili protivnike.

10 igrača Filipina kažnjeno je sa ukupno 35 mečeva, a najveću kaznu dobio je Australijanac, Danijel Kikert koja mu zabranjuje pojavljivanje na 5 sledećih mečeva. Selektor Filipina takođe neće proći nekažnjeno. On će morati da propusti jednu utakmicu i da plati kaznu od 10.000 švajcarskih franaka.

Košarkaški savezi reprezentacija su takođe kažnjeni i ukupno će morati da plate 350.000 švajcarskih franaka (Filipini plaćaju kaznu od 250.000, a Australija kaznu od 100.000 franaka).

Sudije Ahmed Al Buluši, Hatim Alharbi i Pol Skajem kažnjeni su suspenzijom od godinu dana i takođe su izbačeni sa Elitne liste sudija.

Ako još uvek niste vieli šta se dešavalo na ovom meču, onda pogledajte ovaj video klip:

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group