FINALE LŠ: JUVE I BARSA U BORBI ZA TROFEJ

Finalni okršaj – Evropa će večeras dobiti novog fudbalskog vladara – Barselonu po peti ili Juventus po treći put....

Nema fudbalskog navijača na planeti koji neće dati prednost Bareseloni, ali ipak je ovo finale LŠ i Juventus je pobedom nad Realom dokazao da nije za podcenjivanje.

Barselona je do sada pet puta igrala u finalu i dobila je četiri, od čega tri u poslednjih devet godina (2006, 2009, 2011), ali je to jedno izgubila baš od Italijana (Savićevićev Milan 1994).

Sa druge strane, Juventus je pet puta gubio u finalima, tri poslednja puta su poraženi, od Dortmunda (1997), Real Madrida (1998) i Milana (2003). Da li je vreme da se Staroj dami vrati za Ridleove golove u Minhenu, Mijatovićevu majstoriju u Amsterdamu ili penal dramu sa Milanom na Old Trafordu?

"Finale je uvek otvoreno, šanse su 50:50, Juventus je šampion Italije, kvalitet je dokazao eliminacijom Reala u polufinalu. Očekujem tešku utakmicu, neizvesnu, ali verujem u svoj tim", poručio je trener Barselone Luis Enrike, koji kao igrač nije podigao "ušati trofej" i sada želi to da uradi kao trener.

Sa druge strane, često osporovani Masimiljano Alegri ulogu favorita preoušta Kataloncima.

"Jasno je da je Barselona favorit, kao što bi bila protiv bilo kojeg drugog tima. Pokušaćemo da im pariramo, da probamo da pronađemo slabu tačku. Mislim da to nije nemoguće", poručio je Alegri.

Barselona je kompletna, rovit je samo Inijesta, ali biće spreman, dok će Juventus nastupiti bez Kjelina i odavno povređenog Kaseresa. Odluka pada u subotu od 20.45 sati na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

P.Ć.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group