Formula 1 više neće koristiti devojke na stazi

Popularne „Grid Girls“ više neće praviti društvo slavnim vozačima...

Grid Girls su postale tradicija za Formulu 1 i one decenijama krase staze i ulepšavaju boravak vozačima na njoj. Ove devojke su pored trkačkih bolida bile najveća atrakcija zbog kojih je dolazio ogroman broj ljudi. Njihov psoao je bio da nose table sa infomracijama i da budu najlepši detalj svake fotografije.

Ipak, izgleda da to više nećemo viđati, jer je organizacija koja stoji iza Formule 1 objavila da se devojke na stazi ukidaju i da se one više neće pojavljivati na stazi. Mnogi su bili šokirani zbog ovog, a neki fanovi su se čak ljutili, jer smataraju da su Grid Girls trkačka tradicija koja se ne sme ugasiti.

Nadlženi iz Formule 1 su rekli da su se odlučili na ovaj korak jer se njihov posao danas teško uklapa sa moralnim načelima koje mnogi prate, pa da oni žele da izbegnu incidente i da je najbolje rešenje da se Formula 1 fokusira samo na trku, a ne na devojke.

Međutim, devojke koje su radile na stazi su razočarane i iznervirane i smatraju da su one trebale da odluče o tome. Ako njima ne smeta to što rade, onda ne vidimo razlog zbog kojeg neko trebao da govori da li su to pravilne moralne norme ili ne. Veliki broj devojaka je pokazao razočarenje prema F1 organizaciji i one su rekle da ne mogu da veruju da više neće raditi ovaj posao koji toliko obožavaju.

Šta vi mislite o ovoj situaciji? Da li su devojke potrebne na stazi ili ne, i da li zaista njihov posao ne odgovara današnjim normama i životnim principima?

Foto: CNET

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group