Fudbalski savezi će kažnjavati igrače koji pomeraju pića na konferencijama

Timovi na Euro 2020 šampionatu mogu se suočiti sa kaznama ukoliko njihovi igrači nastave da pomeraju pića obezbeđena od strane sponzora na konferencijama za štampu, kao što su to Ronaldo i Pogba uradili u proteklih nekoliko dana...

Početkom nedelje portugalski kapiten uklonio je dve flaše Coca-Cola osvežavajućeg pića, ohrabrujući druge da piju vodu. Sledećeg dana francuski veznjak, Pol Pogba, koji je odenedavno postao musliman, diskretno je uklonio flašu Heineken piva. Italijanski fudbaler Manuel Lokoteli takođe je uklonio Coca-Cola flašu prošle srede.

"UEFA je upozorila timove koji učestvuju da parnerstva predstavljaju ključne stavke na fudbalskim turnirima i ona osiguravaju razvoj ovog sporta širom Evrope, uključujući podmladak i žene." Direktor UEFA EURO 2020 šampionata, Martin Kalen, dodao je da su igrači ugovorima obavezani kroz svoje fudbalske federacije da prate regulatorne norme na turnirima.

Međutim, direktor je takođe dodao da on razume postupke igrača koji, kao Pogba, urade takvu stvar zbog svojih religijskih stavova. Timovi su ponovo upozoreni na svoje ugovorne regulacije i Kalen je potvrdio da disciplinske akcije predstavljaju mogućnost. UEFA neće direktno kažnjavati igrače niti bilo koju selekciju već će ove mere sporvesti kroz njihove nacionalne saveze.

"Nikada ne kažnjavamo igrače direktno sa naše UEFA strane, to ćemo uraditi kao i uvek putem nacionalnih saveza učesnika turnira, tako da oni nadalje mogu razmatrati da li će disciplinski kažnjavati svoje igrače. Svakako nećemo diretno usmeriti disciplilnski postupak protiv igrača, iz razloga što posedujemo ugovorom definisane regulatorne norme potpisane od strane svih federacija učesnica."

U međuvremenu, engleski kapiten Hari Kejn, objasnio je zašto on neće uklanjati bilo koju flašu sa stola na konferencijama za medije, a njegovu izjavu možete videti u snimku koji sledi ispod teksta.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group