Golmana iranske ženske reprezentacije Jordan optužuje da je muško

Fudbaler iranske ženske reprezentacije insistira na tome da je žena nakon optužbi koje je iznao Jordan, mada je bitno napomenuti da baš podseća na Caneta Partibrejkersa iz mlađih dana...

Jordan zahteva od Azijske fudbalske konfederacije da sprovede zvaničnu istragu kako bi se utvrdio pol golmana Zohreh Koudaei, kako prenosi India Times. Ozbiljne optužbe stigle su nakon što je Iran pobedio Jordan u penal završnici na kvalifikacijama za Azijski kup koji će se održati sledeće godine za žene, prošlog septembra. Iran je završio penal seriju rezultatom 4-2, sa Koudaeijevom koja je bila heroj utakmice zahvaljujući dvema brilijantnim odbranama.

Sada, tridesetvogodišnja žena - pod znakom pitanja - tvrdi da ne postoje osnove za jordanske optužbe. Sudeći prema turskom listu Hurriyet, ona je izjavila: "Ja sam žena. Ovo je maltretiranje od strane Jordana. Tužiću Jordan Fudbalskoj Asocijaciji". Predsednik Jordanske fudbalske asocijacije, Princ Ali Bin Al-Husein, potvrdio je zahtev za utvrđivanje pola i podelio je svoje prepiske sa AFC organizacijom petog novembra.

On tvrdi da su optužbe veoma ozbiljne ukoliko su tačne, ali za sada ovoj organizaciji nije jasno koje tačno dokaze princ poseduje kako bi podržao svoje tvrdnje. Al-Husein je obrazložio da, iako verifikacija pola nije obavezna, postoji provizija koja zemljama omogućuje da zahtevaju od svojih igrača da budu provereni radi utvrđivanja pola. Ova optužba stvorila je naslove u obe zemlje, dok pojedini ljudi tvrde da je Al-Hussein iznosi samo zbog toga što je njegov tim izgubio i da ova žena nije kriva što liči na Caneta iz Brejkersa.

Što se tiče iranskog nacionalnog tima, njegovi zvaničnici su brzo uskočili u odbranu svog golmana. Selektor tima Miarjam Irandost, izjavila je za Varzesh3 mrežu: "Medicinsko osoblje pažljivo pregleda svakog igrača nacionalne selekcije po pitanju hormona, kako bi se izbegli problemi po ovom pitanju, tako da mogu reći našim navijačima, da nema nikakvih razloga za brigu".  

"Mi ćemo obezbediti svu dokumentaciju koju zahteva Azijska fudbalska konfederacija, bez ikakvog traćenja vremena. Ove optužbe su samo izgovor da se ne prihvati poraz protiv iranskog nacionalnog tima. Jordanski tim smatra se za velikog favorita u kvalifikacijama, a kada oni izgube, prirodno je da traže olakšanje ispod lažnih tvrdnji namenjenih izbegavanju odgovornosti za svoj poraz."

Čovek za odnose sa javnošću AFC organizacije, izjavio je: "AFC nema nikakav komentar na predstojeću istragu i postupke tokom iste, bili pravi ili potencijalni."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group