Ivana nema granice!

Srpska atletičarka, Ivana Španović, ponovo je oduševila naciju, uzevši novu medalju...

Prelepa atletičarka, uspela je da trijumfuje na čuvenom mitingu Dijamantske lige, održanom u Cirihu (Švajcarska). Pored trijumfa, Ivana je uspela i da ponovo podigne lestvicu, uz novi nacionalni rekord u skou u dalj! Iako nas je mlada atletičarka već uveliko navikla na uspehe, svaka nova medalja nosi posebnu draž i vraća osmeh na lice.

Veliki duel je vođen sa vodećom američkom atletičarkom, Tijanom Bartoleti, gde se do poslednje serije nije znao pobednik. Naime, Španovićeva je u poslednjoj, odlučujućoj seriji skočila 7,02 metara i na taj način se revanširala Tijani Bartoleti, koja je postala svetska šampionka prošle nedelje na Svetskom prvenstvu, održanom u Pekingu (Kina).

Ivana Španović je imala dva najbolja skoka u Cirihu, sve do poslednje serije, sa 6,93m i 6,90, da bi Bartoleta nakon dve propuštene serije skočila 6,97 u poslednjoj seriji. Velika borba je viđena sve do samog kraja. Međutim, pravi pobednici se pokažu kada je najteže. Ivana je imala priliku u poslednjoj seriji da dokaže da njeni rezultati sa pravom nose epitet favorite. Najboljim skokom karijere, ostvarila je drugu uzastopnu pobedu u Dijamantskoj ligi i osvojila vrednu nagradu.

Uspela je da skoči centimetar dalje nego u Pekingu, gde je osvojila bronzanu medalju. Prethodnu pobedu u Dijamantskoj ligi je ostvarila na mitingu u Monaku sa skokom od 6,87 metara.

Na taj način, Ivana je stigla do druge pozicije u generalnom poretku elitnog takmičenja sa 12 poena, sa osam manje od liderke Bartolete iz Amerike. Treće mesto je osvojila Britanka Šara Proktor, srebrna iz Pekinga, sa devet. Već sada je jasno da u takmičenju skokova u dalj, postoje tri velike rivalke, koje će na svakom takmičenju odlučivati o raspodeli medalja.

"Takmičenje je bilo vrlo uzbudljivo. Pre svega mi je drago što sam uspela da ostanem pribrana i smirena pred treću seriju posle prva dva prestupa. Posle Tijaninog skoka u šestoj seriji, samo sam se nasmejala i sa zadovoljstvom prihvatila izazov. Ovog puta završila sam takmičenje u moju korist s novim nacionalnim rekordom. Meni lično je izuzetno važan i skok od 6,93 metra sa više od 15 centimetara rezerve, koji je samo pokazatelj da mogu mnogo više i od ovih 7,02, ali ima vremena za nove podvige", izjavila je nakon takmičenja Ivana Španović za medije.

"Probali smo da iskorigujemo zalet u odnosu na Peking da bi Ivana bila što brža na zaletištu, što je rezultiralo sa prva dva prestupa. U trećoj i četrvoj seriji Ivana je imala odličane skokove preko 6,90 metara, a onda se ponovila scena iz Pekinga: Bartoleta je u šestoj seriji skočila 6,97. Ivana je, međutim, na najsjaniji mogući način odgovorila na skok svetske šampionke i s novim ličnim i nacionalnim rekordom pobedila“, rekao je trener Goran Obradović.

Nema odmora za našu najbolju atletičarku. Rekorderka Srbije već u nedelju, 6. septembra ima novo takmičenje, u Berlinu, gde će imati priliku da osvoji još jednu medalju u nizu.

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group