Kako Rusi pucaju penale

Fudbaler Norik Avdalijan, preneo je penal na sasvim novi nivo prethodnog vikenda, kada je postigao neverovatan penal…

U današnje vreme, kada se fudbal praktično sveo na lažiranje povreda, kotrljanje po terenu i gubljenje vremena kako bi se na taj način sprečili protivnici u postizanju gola, još uvek na svu sreću postoji šačica ljudi koji cene umetničku stranu ovog sporta. Kada kažemo umetničku, taj termin koristimo jako liberalno, ali će se pravi ljubitelji složiti sa nama, da su majstori ovog sporta koje smo nekada gledali pravi umetnici i mađioničari u odnosu na brojne zvezde koje gledamo danas. Jedna zvezda u povoju, koja će po svemu sudeći dotaći obe kategorije koje smo naveli, jeste mladi fubaler iz Rusije, Norik Avdalijan.

Tokom utakmice u Ruskoj nacionalnoj studentskoj ligi, ovaj fudbaler je dao penal iz salta, što je zaista neverovatno. Avdalijan, koji igra za Nacionalni istraživačko-tehnički univerzitet iz Kaznja, dao je ovaj gol u pedeset petom minute utakmice, donevši rezultat svom timu 1-0, protiv rivala iz Čeboksarija.

Dvadesetdvogodišnjak je pokazao neke zaista neverovatne akrobatske veštine, hvatajući mali zalet pre nego što je loptu u bacio u gornji ćošak gola, a svoj momentum je iskoristio da uradi spektakularni salto.

Broj sedam je otrčao dalje nakon postignutog gola slaveći svoj uspeh, a pratilo ga je nekoliko saigrača, koji nisu bili toliko iznenađeni njegovim potezim, što verovatno znači da to nije bio prvi put.

Ovaj vezni igrač, koji je deo omladinaca tima Ruske premijer lige, Rubin Kazan, našao se na listi strelaca još jednom deset minuta kasnije, jer je njegov tim poveo sa 4-0 i odneo pobedu nad rivalima.

Snimak penala je naravno postao viralan, a na nalogu reprezentacije Rusije na Twiterru je objavljen uz komentar: “Da li ste ikada videli ovakav penal?!?!”.

Pa, do sada nismo.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group