Karatista staje u oktagon pod punom ratnom opremom protiv UFC zvezde

Youtube zvezda Sensei Set često pravi snimke u kojima deli svoje znanje karate veštine, njene principe i sisteme vežbanja...

U svojom poslednjem videu, međutim, ovaj jutjuber je stupio u svet mešovitih borilačkih veština, ukrštajući pesnice sa bivšim kik boks šampionom i trenutnim UFC borcem valter kategorije Stivenom Wonderboy Tomsonom.

Sa reputacijom jednog od najboljih udarača u svom sportu, Tomson predstavlja silu na koju se možemo osloniti u oktagonu, a nedugo nakon početka njihovih sesija, tačnije nekoliko sparing partija kasnije, Set je počeo da oseća svoje deficite i poželeo da ostane nešto duže u sesijama.

"Nakon nekoliko sparinga, koji su delovali kao da sam duh ubačen u veš mašinu ili mašinu za sušenje zajedno sa tri ili četiri velika kamena, odlučio sam da promenim stvari i počnem da varam na očigledan način", rekao je karatista.

Sa veoma snažnim, ofanzivnim Tomsonovim taktikama na umu, Set je u pomoć dozavo najbolju moguću odbranu - pun štit za telo. Čitava ova zaštita sastoji se od brojnih odvojenih delova za koje je Setu bilo potrebno pola sata kako bi ih stavio na telo i postao potpuno spreman za sparing ponovo.

"Nisam veoma mobilan niti agilan trenutno", priznao je karatista, demonstrirajući koliko ga je veličina ovog oklopa učinila sporom i tromom metom. Međutim, željeni rezultati su postignuti, tako da ni jedan od Tomsonovih udaraca, sem nožnih, nisu mogli da prodru kroz sloj oklopa. Uprkos svemu, Set je jednom prilikom bio oboren sa nogu, a tada je predstavljao kornjaču obrnutu na leđa, ne uspevajući da se uspravi duže vreme.

Na kraju, ova zaštita za celo telo donela je Setu mogućnost dobijanja takvih batina, da je Tomson zavšrio potpuno iscpljen tokom njihove borbe, a ovo je svakako jedan od načina da preživite samostalno protiv jednog profesionalnog MMA borca.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group