Katarski investitori dobli primat za preuzimanje slavnog engleskog premijerligaša

Sudeći prema poslednjim izveštajima, Qatar Sports Investment (QSI), podružnica državnog fonda ove zemlje u čijem se vlasništvu trenutno nalazi ekipa PSG-a, dobila je prioritet u pregovorima za preuzimanje ekipe Liverpula...

Abu Dabi renutno drži Mančester Siti i Saudijska Arabija je zvanično preuzela Njukasl Junajted oktobra meseca prošle godine. Ukoliko su ove tvrdnje vezane za februarsko preuzimanje tačne, onda bi Liverpul mogao postati treći premijerligaški klub koji je kupila grupacija sa Bliskog istoka.

Trenutni vlasnici ovog tima, američki multinacionalni sportski holding konglomerat Fenway Aports Group, navodno je dobio ponudu od četiri milijarde dolara kako bi se razdvojio od ovog slavnog kluba i zvanično ima pomoć Goldman Sachs i Morgan Stanley kompanija koje će pružati asistenciju prilikom preuzimanja. Prošlih nedelja, Katar je takođe bio povezivan i sa ekipom Mančester Junajteda, drugim istorijskim klubom koji traga za perspektivnim kupcima.

Originalna vest vezana za Liverpul stigla je putem katarskog novinara Muhameda Saeda Alkabija, koji je napisao: „Katar je dobio prioritet u akvizaciji Liverpula i postoji ozbiljno interesovanje za ovo, ali čitav proces trenutno nije kompletiran. Videćemo šta se dešava u narednih nekoliko dana“.

Ova vest bi trebalo da bude dobrodošla po navijače Liverpula, koji konstantno naglašavaju svoje nezadovoljstvo trenutnom vlasničkom politikom i nedostatkom investicija u timu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group