Kristijano Ronaldo zvanično više nije igrač Mančester Junajteda

Engleski Mančester Junajted potvrdio je raskid ugovora sa Kristijanom Ronaldom...

Ovo ne dolazi kao preterano iznenađenje za sve upućene jer je Portugalčevo vreme u ovom timu odbrojano i približavalo se svom kraju. On je poslednji ekser u kovčegu svog povratka u klub u kom se proslavio zakucao tokom intervjua sa Pirsom Morganom, u kome je kritikovao unutrašnju strukturu Mačestera, uključujući upravu i trenerski tim. Sada je ovaj tim zvanično izašao sa izjavom i potvrdio da trideset i sedam godina stari napadač odlazi.

U izjavi Mančester Junajteda, objavljenoj jutros, stoji: „Kristijano Ronaldo sporazumno napušta Mančester Junajted, dok ova odluka automatski stupa na snagu. Klub mu se zahvaljuje na velikom udelu koji je imao tokom dve kampanje na Old Trafordu, tokom kojih je postigao 145 golova u 346 nastupa, želeći njemu i njegovoj porodici sve najbolje u budućnosti. Svi u Mančester Junajtedu ostaju fokusirani na nastavljanje timskog progresa pod Erikom ten Hagom i zajedničkom radu koji će doneti uspehe na terenu“.

Sa druge strane, Ronaldo je takođe izneo zvaničnu izjavu koja glasi: „Nakon razgovora sa upravom Mančester Junajteda došli smo do obostranog dogovora da prekinemo moj uvor ranije. Volim ovaj klub i volim njegove navijače, to je nešto što se nikada neće promeniti. Međutim, smatram da je pravo vreme za mene da tražim novi izazov. Želim im svaki uspeh u ostatku ove sezone i u daljoj budućnosti“.

Ovo je bio veoma naporan i napet period zbog svega što se dešavalo između klupske hijerarhije i Ronalda tokom prethodnih pet meseci, sa Portugalcem koji je bio na izlaznoj putanji iz Mančester Junajteda još prošlog leta. Međutim, stvari su potpuno eskalirale i nestao je svaki način da se išta vrati u normalu prošle nedelje kada je veteran seo sa Morganom i razgovarao o svim mogućim stvarima vezanim za klub i njegovo nezadovoljstvo u emisiji koja je trajala više od devedeset minuta.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group