Ljubitelji tenisa istražuju šta se zapravo nalazilo u flaši Novaka Đokovića na Vimbldonu

Novak Đoković je stigao do još jednog polufinala na Vimbldonu i to ne predstavlja preterano veliko iznenađenje, naravno...

Srpski teniser uspeo je da da sve od sebe 5.jula u meču protiv Janika Sinera, pobeđujući svog protivnika u trci od pet setova. Međutim, performanse trećeg igrača na svetu nisu bile na najvišem nivou tokom prvog dela meča, u kome je Italijan sa lakoćom uzeo dva seta.

Nakon pauze za toalet i timskog razgovora, Novak se vratio i osvojio sledeća tri seta sa, kako je svima delovalo, dosta lakoće. Njegov veliki povratak u igru i dobijanje meča nakon velikog zaostatka nije nešto što se dogodilo po prvi put, ali su gledaoci ipak ostali zapanjeni čitavom situacijom zbog „misterioznog pića“, koje je mu je dodao jedan od članova tima negde na sredini, za koje mnogi tvrde da je vratilo šampiona u formu.

Gledaoci oštrog oka primetili su da tridesetpetogodišnji Novak drži belu bocu, pre nego što je gestikulirao svojim članovima tima nekoliko puta. Kako deluje, Đoković je vidno udahnuo i uneo u sebe čitav sadržaj te boce odjednom. Čitava razmena gestova i način na koji je izveo inhalaciju belom bocom potpuno su zbunili brojne obožavaoce tenisa koji su gledali meč kod kuće.

Sa druge strane, pravi obožavaoci tenisa koji ne propuštaju mečeve znaju da ovo nije prvi put da je Novak uhvaćen kako inhalira iz svoje bele bočice. Pre dve godine, on je imao istu taktiku osvežavanja tokom finala Australijan Opena, kada je pobedio Dominika Tiema u još jednom meču od pet setova.

Tokom konferencije za novinare nakon ovog duela, Novak je upitan vezano za ovu čudnu pojavu, na šta je on, nasmešivši se novinarima, na veoma interesantan način odgovorio: „Tečnosti su bile magični napici koje moj fizioterapeut priprema u svojoj laboratoriji. To je sve što mogu da kažem“.

Novinar koji je Đokoviću tada postavio pitanje, otkrio je da deluje kako je teniser isto to uradio ponovo na Vimbldonu. Vraćajući klip na deo kada Đoković pije iz bele bočice, Janik Šnajder izjavio je: „Magični prašak sa Australijan Opena 2020. godine se vratio. Ovog puta bez slamčice“.

Kako god mišljenje ratnika sa društvenih mreža bilo i brojnih ljudi koji bi možda voleli da kažu AHA! uhvaćen si u dopingu sinak, Đoković je samo jedan od nekoliko igrača koji se hidrira izotoničnim napicima, odnosno suvim suplementima namenjenim pre treninga usred meča. Ovo je zapravo trend koji je postaje sve popularniji među igračima, ali niko još uvek nije ubeđen u njihovu efikasnost i uticaj na igru osim kada je reč o osvežavanju organizma.

Kako teniski zvaničnici navode: „Dosta igrača je počelo da jede prašak, čak i izotonične pred-trening prahove. Oni su počeli da ih jedu bez vode. Ovo je uglavnom suplement namenjen predtrenažnim segmentima koji ih osvežava na određeni način i kao šamar vraća u život, verovatno zbog odvratnog ukusa koji iza njega ostaje u grlu. Ovo je čudna pojava, ali oni to rade“.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group