Majkl Džordan je zvanično najplaćeniji sportista svih vremena

Sportico je nedavno predstavio svoju listu od dvadeset i pet najplaćenijih sportista svih vremena...

Na samom vrhu ove top liste nalazi se Majkl Džordan, koji je tokom svoje karijere zaradio masivnih 2,62 milijarde doara, dok je jedna milijarda stigla u vidu autorskih prava, koja su mu isplaćena od strane kompanije Nike nakon penzionisanja 2003. godine.

Iza Magičnog Majka nalazi se Tajger Vuds sa 2,1 milijardom dolara, a baš kao i Džordan, golfer je takođe imao velike koristi od svog partnerstva sa popularnim sportskim brendom. Ostalih jedanaest sportista u prvih dvanaest na listi zaradilo je milijardu dolara od kada su postali profesionalci i oni su uključeni sledećim redosledom: Arnold Palmer, Džek Niklaus, Kristijano Ronaldo, Flojd Mejveder, Lebron Džejms, Leonel Mesi, Mihael Šumaher, Rodžer Federer, Fil Mikelson i Dejvid Bekam.

Četiri golfera - Vuds, Palmer, Niklaus i Mikelson, stigli su u prvih dvanaest, dokazujući da je golf postao jedan od najprofitabilnijih sportova današnjice. Tri fudbalera - Mesi, Ronaldo i Bekam takođe su tu, dok iza njih, na trinaestom mestu dolazi Kobi Brajant sa nešto manje od milijarde, tačnije 930 miliona dolara ukupne zarade. Primećeno je da bi kroz prodaju BodyArmor Coca-Cola kompaniji, ovaj brend dostigao vrednost od milijardu dolara, pri čemu je samo zarada pre njegove smrti zapravo uzeta u obzir.

NBA liga predstavljena je sa velikim imenima kao što su Džordan, Džejms Lebron, Kobi Brajant, Šekil O'Nil i Kevin Durent, od kojih su se svi našli u top dvadeset i pet. Boksere na listi predstavljaju Majk Tajson, Mani Pakjao, Oskar Delahoja, dok su tu Luis Hamilton i Džef Gordon kao preostali sportski trkači. Ni jedna dama profesionalni sportista nije stigla na ovu listu najplaćenijih, dok je Serena Vilijams zaradila 480 miliona dolara u svojoj profesionalnoj karijeri, što je smešta malo izvan top četrdeset svih vremena.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group