Mesijevi PSG dresevi rasprodati prvog dana nakon izbacivanja

Svi su već dobro upoznati sa time da je Leo Mesi napustio Barselonu i u suzama otišao u Pariz gde će još koju godinu zgrtati cifre dovoljne da nahrane Afriku...

Paris Saint-Germain dresevi sa imenom argentinskog ofanzivca rasprodati su za svega trideset minuta od kada su se pojavili u onlajn prodavnici kluba. Obožavaoci industrije za pravljenje i trošenje novca čekali su ispred klupske prodavnice satima u redovima dugačkim sve do podzemne železnice, kako bi dali svoje krvavo zarađene pare i obezbedili deci ili sebi stilsku opremu za pucanje lopte ispred zgrade i u balonima za mali fudbal.

Prema izveštajima iz kluba, Nejmar je ponudio svoju desetku, ali je Mesi odbio i opredelio se za broj trideset na dresu, u kome je debitovao za FC Barcelona davne 2004. godine. Oko 832.000 kopija dreseva je prodato, što je klubu donelo zaradu od devedeset miliona evra u prvom danu. Ova cifra je nadmašila Ronaldovu prodaju dreseva, kada se Portugalac preselio u Juventus 2018. godine.

Nakon Mesijevog prelaska u PSG, klub je skočio na rang listi i postao treći najvredniji na svetu, odmah iza Machester City i Chelsea FC. FC Barcelona, sa druge strane, pala je na osmu poziciju nakon što je Mesi napustio.

Šišaj ovcu dok ima vune. Multimilijarderski fudbal i precenjene igrače, od kojih, što bi Zlatan Ibrahimović rekao 'ni jedan ne vredi te pare', ima smisla gledati i upumpavati mu novac u mašineriju samo ako bi klubovi krenuli da plaćaju navijačima što ih bodre.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group