Najskuplja fudbalska lopta na svetu?!

Ova lopta korišćena je za vreme Prvog svetskog rata....

Dominik Zarandi je vlasnik ove lopte koja je u njegovom vlasništvu već 54 godine. 1998. godine Mančester Junajted je izrazio želju da kupi ovu loptu, ali je Dominik odbio. Cena koja mu je ponuđena te godine ostala je nepoznata.

Zanardi je pronašao loptu zahvaljujući čistoj sreći. “ Bio sam na jednoj raprodaji blizu mog grada. Jedan stari farmer je hteo da zapali svoju staru kuću, kako bi napravio novu, a u toj staroj kući je bila i ova lopta. Pošto su njegova deca i unuci vadili neke stvari napolje, ja sam ugledao ovu loptu i uspeo sam da je prisvojim”, rekao je Dominik Zarandi.

Lopta je simoblično korišćena u borbi protiv Nemaca. Loptu je šutnuo kapetan Vilfrid Nevil koji je i poginuo tog dana. Imao je samo 21. godinu.

Interesantno je to da ova lopta još uvek nema određenu cenu, ali neki stručnjaci tvrde da ona može biti i najskuplja fudbalska lopta na planeti.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group