Pametne telefone će do 2022. godine zameniti SMART naočare

Stručnjaci širom sveta se slažu da će SMART tehnologija vrlo brzo preći na naše omiljene aksesoare...

Iako nam se čini da pametni telefoni postaju napredniji i bolji iz dana u dan, izgleda da oni u bliskoj budućnosti možda neće ni postojati. Naučnici su počeli da razvijaju koncept „pametnih“ naočara koje će vršiti slične funkcije mobilnih telefona i koje će pružati još mnoštvo drugih mogućnosti.

Majkl Abraš, glavni direktor odeljenja za nauku iz kompanije Facebook smatra da će ovakve naočare postati realnost. Osnivač Facebook komanije, Mark Zukerberg takođe deli ovo mišljenje i kaže da će njegova kompanija posvetiti vreme u unapređivanju i realizaciji ove ideje.

Pametne naočare bi izgledale kao najnormlanije naočare i bile bi dostupne u različitim oblicima i veličinama. One bi imale interaktivna stakla pomoću kojih biste mogli da upravljate naočarima, kao što to radite sa osetljivim ekranom na mobilnom telefonu. Naočare bi vam omogućile pristup internetu i svim ostalim funkcijama i aplikacijama, a njih bi mogli da kontrlišete pomoću očiju, glasa i dodirom.

Preko njih biste mogli da primate pozive i da glasovnim mogućnostima šaljete poruke, što znači da biste ovakve naočare mogli da koristite u kolima ili dok trenirate.

Pametne naočare pružaju mogućnost i sporazumevanja sa drugima, pa bi one imale funkciju prevođenja različitih jezika. Na njihom staklu biste takođe mogli da imate mapu koja bi vam služila kao stalni GPS sistem pomoću kojeg biste uvek našli pravi put.

Kao što vidite, mogućnosti su beskrajne. Iako je ovo za sada samo ideja i koncept sigurni smo da će se pametne naočare naći u upotrebi u bliskoj budućnosti.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group