Predsednik FIFA organizacije: Severna Koreja može biti domaćin Svetskog prvenstva

Đani Infantino je otkrio da bi Severna Koreja mogla u budućnosti biti domaćin svetskog prvenstva u fudbalu...

Predsednik FIFA rekao je da svaka nacija ima pravo da postane organizator ovog događaja i da njegova organizacija želi da pomogne kada je reč o ujedinjenju sveta. Infantino, koji je ponovo izabran po treći uzastopni put, održao je govor vezano za kritike upućene na način na koji FIFA organizuje turnir.

Kako je The Athletic preneo: „FIFA je globalna fudbalska organizacija. Mi smo ljudi fudbala, ne političari i sve što želimo jeste da spojimo ljude“. Švajcarac i predsednik ove organizacije takođe je otkrio i da je posetio Severnu Koreju pre nekoliko godina kako bi video da li su njeni čelnici otvoreni za zajedničku organizaciju Svetskog prvenstva za Žene zajedno sa Južnom Korejom.

Infantino je dodao: „Svaka zemlja može biti domaćin. Ukoliko Severna Koreja želi da održi nešto tako. Zapravo, već sam išao u ovu zemlju pre nekoliko godina i upitao Severnokorejce da li su spremni da budu domaćini Svetskog kupa za žene“.

„Očigledno je da nisam uspeo, ali bih takođe išao još sto puta ukoliko bi to moglo da pomogne. Samo posvećenost može doneti prave promene. Mi smo globalna organizacija i želimo da ostanemo oni koji ujedinjuju svet. Severna Koreja je trenutno 112 reprezentacija na svetu i nije se pojaviljavala na Svetskim prvenstvima od Južne Afrike 2010. godine. Njihov tim je debitovao u Engleskoj 1966. godine.“

Infantino je dodao kako je želeo da se 32 zemlje učesnice fokusiraju na fudbal, poštujući i razumejući različitosti i kulturu Katara. „Upravo zbog toga, ukoliko dođete ovde i vidite nešto pogrešno, recite, ali takođe recite i kako to možemo popraviti, molim vas, pa vam onda možda možemo i pomoći“, zaključio je Infantino.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group