Rekordi koji će verovatno biti oboreni tokom Svetskog prvenstva u Moskvi

Svetsko prvenstvo u fudbalu je otpočelo i definitivno možemo reći da je to jedan od najočekivanijih sportskih događaja sezone…

Pored utakmica koje će nas dovesti do ivice nerava, ovog puta nam Svetski kup može doneti i veliki broj oborenih rekorda. Mi smo odabrali četiri koji su po našem mišljenju najbolji, a koji će sigurno ove godine biti oboreni.

Strastveni fanovi fudbala već četiri godine se spremaju za gledanje ovog nadmetanja, kupujući nove veće televizore, udobnije kaučeve i fotelje, i pažljivo pripremajući plan grickalica u kojima će se uživati. Ako do sada niste znali, mnogi od njih pomno prate svoje omiljene igrače, pažljivo brojeći sve njihove poteze – odbrane, napade, postignute golove, žute i crvene kartone.

FIFA Svetski kup nam praktično svake godine donese nove rekorde, tako da verujemo da ni ovogodišnje nadmetanje organizovano u Moskvi neće biti izuzetak.

Najviše golova

Nemačka i Brazil se i dalje nadmeću kada se radi o najvećem broju golova na FIFA svetskom kupu. Nemačka je prošlog puta oduzela titulu Brazilcima, na njihovom domaćem terenu. Za sada, Nemci imaju 224 gola, dok Brazil ima tek 3 manje. Kako na ovogodišnjem FIFA svetskom kupu učestvuju velika imena poput Kristijana Ronalda, Mesija, Nejmara, Luisa Suareza, Dijega Koste i Mohameda Salaha, rekord za najviše postignutih golova tokom jednog FIFA turnira, koji sada drži Brazil sa 171 golom, takođe može biti oboren.

Bez pogodaka

Jedna grupa ljudi će biti posebno odlučna da broj golova održi na minimumu i to su naravno golmani, a posebno golman Nemačke reprezentacije, Manuel Noer. Ovaj tridesetdvogodišnjak za oduzimanje titule od Engleza Pitera Šiltona i Francuza Fabijana Barteza, traži još samo tri utakmice bez pogodaka suparničkog tima. I Šilton i Bartez imaju po deset čistih partija bez ijednog pogotka druge ekipe, dok Noer ima sedam.

Uloga kapetana

Svakom timu potreban je vođa, a ako postoji čovek koji zna ponešto na tu temu, jeste Meksikanac Rafael Markez. Ovaj igrač srednjeg polja postavio je novi rekord pre četiri godine za najviše finala FIFA kupa, a verovatno će svoju zemlju povesti još jednom na put prema zvezdama.

Najbolji golgeter

Svi fanovi fudbala sećaju se utakmice u kojoj je Nemac Miroslav Klose zasenio Ronalda kada je pobedio Brazil sa sedam prema jedan u polufinalnom meču pre četiri godine. Od tog turnira, čuveni fudbaler Bajerna iz Minhena i Lacija se povukao iz igre. Iako nije toliko verovatno, nije nemoguće da će njegov nemački kolega, Tomas Muler, doći blizu njegovom rekordu kao fudbaler sa najviše postignutih golova tokom jednog meča.

Rekord je trenutno šesnaest pogodaka, dok je Muler postigao pet golova u oba od svoja dva globalna turnira, pri čemu je u Južnoj Africi osvojio titulu za najveći broj postignutih golova. Da li bi ove godine mogao da postigne dovoljno pogodaka kako bi sustigao svog nekadašnjeg saigrača? Pa, videćemo, ne bismo se kladili da ne može. Sve i da sada ne uspe u svom poduhvatu, verovatno će u Kataru 2022.godine preuzeti tu titulu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group