Srbija pobedila Sloveniju posle produžetka

Srbija pobedila Sloveniju u Banja Luci, u okviru priprema za Evropsko prvenstvo...

Košarkaši Srbije uspeli su da savladaju reprezentaciju Slovenije, posle produžetka sa 95:88 (15:22, 23:20, 28:20, 18:22, 11:4) u poslednjoj proveri pred Evropsko prvenstvo. Pred prepunom dvoranom „Borik“, viđena je krajnje zanimljiva i borbena utakmica. Izabranici Aleksandra Đorđevića beležili su sjajne rezultate tokom pripremama i imaju učinak od sedam pobeda uz samo jedan poraz. Sada je na Đorđeviću da prelomi koji su to igrači višak pred put. Krajnje nezahvalan zadatak, jer je svaki reprezentativac dao svoj maksimum.

Goreli su „Orlovi“ u želji da se predstave u što boljem izdanju i nametnu Saši Đorđeviću pred put u Nemačku. Kada je bilo najvažnije, odigrali su dosta smireno i uspeli meč da privedu kraju. Najefikasniji u redovima našeg tima bio je kapiten Miloš Teodosić, sa 20 poena. Slovence je predvodio razigrani Jaka Blažič, sa 19 poena. Među "orlovima" ovaj put nije bilo Stefana Markovića, koji je preskočio duel zbog lakše povrede. Nije nastupio ni Vladimir Štimac, odlukom selektora.

Reprezentacija Srbije večeras će se oprostiti od Banjaluke i već će u nedelju biti u Beogradu, gde će selektor Saša Đorđević narednih dana pročitati konačni spisak igrača koji će putovati na Eurobasket (Berlin, od 5. septembra).

SRBIJA: Teodosić 20, Simonović 2, Bogdanović 2, Bjelica 18 (1/5 za tri, 13 sk), Kalinić, Milosavljević 2, Raduljica 16, Erceg 11, Štimac, Nedović 14 (2/4 za tri), Dangubić, Kuzmić 10.

SLOVENIJA: Joksimović 6, Rupnik 2, Prepelič 13 (6 as), Blažič 19 (5 sk), Nikolić, Dragić 13 (9 sk), Zupan 3, Balažič 3, Zagorac 10, Dimec 1, Omić 12, Klobučar 6 (6 sk).

Treba istaći da je protivnik izuzetno dobro parirao raspoloženoj reprezentaciji Srbije. Slovenci su odigrali na gornjoj granici mogućnosti i namučili "orlove" daleko više nego prekjuče u Ljubljani. Bazirali su igru na brzim kontrama i insistirali na šutu za tri poena - 13/38! Posebno motivisan, bio je bek Crvene Zvezde, Jaka Blažič, koji se istakao na obe strane terena i pokazao kako se bori za nacionalni dres. Agresivnom odbranom, Slovenci su uspeli da stvore velike probleme našim bekobima u napadu. Nemanja Dangubić nije imao svoje veče, ali treba istaći da je on i imao najmanju minutažu.

Sa druge strane, Srbija je imala ogromnu prednost pod košem, gde je Miroslav Raduljica odigrao odličan meč i ubacio 16 poena. Pri vođstvu "orlova" 73:64 činilo se da je pobednik odlučen, ali su gosti trojkama Zagorca i Dragića uhvatili priključak i u poslednjem napadu četvrte deonice imali i priliku da pobede. Blažič je igrao protiv Teodosića i stvorio šut iz ugla, koji Zagorac nije iskoristio. Na kraju je presudilo iskustvo „Orlova“ i velika podrška sa tribina.

U produžetku nije bilo neizvesnosti. Erceg i Milosavljević su stvorili "orlovima" mirnu prednost 90:84, posle koje je Bjelica pogodio trojku kojom je počelo veliko slavlje u Boriku. Upaljene su i baklje i svaki igrač naše reprezentacije je dobio velike ovacije.

Foto: Mondo.rs

Č.K.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group