UEFA tuži tri evropska kluba zbog propalog European Super League projekta

Union of European Football Association organizacija formalno je otvorila disciplinski postupak protiv tri glavna osnivača neuspelog i nelegalnog takmičenja European Super League...

UEFA trenutno smatra timove FC Barcelona, Juventus i Real Madrid glavnim i odgovornim zbog toga što su odbili da se odreknu predloženog projekta kao što su to na kraju uradili ostali klubovi.

Ova fudbalska organizacija potvrdila je da se opredelila za ova tri kluba jer su prema navodima oni najviše doprineli potencijalnom kršenju legalnih UEFA pravilnika. Kao dodatak ovoj izjavi, UEFA je zvanično napisala: "Uporedo sa istragom izvedenom od strane naše organizacije i disciplinskih inspektora vezano za takozvani Super League projekat, otvaraju se zvanične istrage protiv timova Real Madrid, Barcelona i Juventus, zbog potencijalnog kršenja UEFA legalnih pravilnika. Dalje informacije biće dostupne kako se ovaj proces bude razvijao."

Ostalih devet klubova koji su bili uključeni u ovaj poslednji pokušaj stvaranja dodatnog kapitala i ilegalne pljačke ljubitelja fudbala, kao da to FIFA i UEFA ne rade dovoljno, jesu Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur, AC Mila, Inter Milan i Atletic Madrid, koji će zbog svega takođe biti propisno sankcionisani od strane svojih liga.

Svaki od ovih klubova postigao je dogovor za pružanje zajedničkog doprinosa i donacija u visini od 17 miliona evra dečijim i osnovnim fudbalskim školama širom Evrope. Od njih se takođe očekuje da pruže po pet procenata svojih UEFA takmičarskih zarada koje će biti zadržane tokom jedne sezone. Ukoliko ovi klubovi pokušaju nešto slično u bliskoj budućnosti, svaki od njih će biti kažnjen sa preko 110 miliona evra. Oni će tekođe biti kažnjeni polovičnom sumom ukoliko odluče da prekrše bilo koji drugi sporazum deklaracije.

Trenutno, svih dvanaest klubova koji su se prethodno dogovorili da pristupe European Super League sada poseduju obavezujuće ugovore i ne mogu ih napustiti.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group