Vimbldon: Novak lako protiv Tomića

Đokoviću je trebalo svega sat i po vremena da pobedi Tomića i tako se plasira u osminu finala prestižnog turnira…

Najbolji teniser sveta Novak Đoković trijumfovao je za sat i po vremena u osmini finala protiv australijskog tenisera Bernarda Tomića sa 6:3, 6:3, 6:3 i nastavio pohod ka odbrani titule na Vimbldonu.

Novaku i Tomiću ovo je bio četvrti duel, u svim prethodnim slavio je branilac titule na Vimbldonu, a sada je ta tradicija nastavljena sjajnom defanzivom i pritiscima u pravim trenucima kojima Australijanac nije mogao da odoli.

Đoković je imao samo jedan problematičan gem, i to u prvom setu, a nakon toga je, čim je odlučio da doda gas, lagano pravio brejkove i išao korak po korak do pobede. U susretu protiv Australijanca najviše se istakla sjajna defanziva našeg predstavnika koji je terao Tomića da igra udarac više, što je rezultovalo velikim brojem grešaka.

Naredni Novakov protivnik biće Kevin Anderson iz Južne Afrike koji je eliminisao Argentinca Lenarda Majera sa 6:4, 7:6(8), 6:3.

P.Ć.

Foto: B92

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group