Zvanice iz celog sveta posetile Rovinj i Polo Beach turnir

13. maja  je započelo dugo najavljivano prvo izdanje Rovinj Beach Polo turnira,  jedinstvenog sportskog i turističkog događaja u Hrvatskoj i regiji tokom kojeg su četiri međunarodne ekipe igrača s pedesetak konja odmerile svoje snage na peščanom terenu. Na svečanom otvaranju nakon kojeg su usledile prve utakmice turnira, prisustvovao je velik broj poznatih osoba iz političkog, poslovnog i sveta zabave iz celog sveta.

Ovim međunarodno atraktivnim događajem Maistra potvrđuje stratešku orijentaciju prema razvoju vrhunskog turizma u Rovinju, rekao je član Uprave Adris grupe i predsednik Uprave Maistre Tomislav Popović na press konferenciji uoči početka turnira.

„Iz godine u godinu u saradnji s našim partnerima u javnom i privatnom sektoru kreiramo prestižne evente poput Rovinj Beach Polo turnira, kako bismo zajednički pozicionirali Rovinj kao vrhunsku destinaciju u internacionalnim okvirima, a Maistru kao vodeću turističku kompaniju u Hrvatskoj. Vrhunski turizam nemoguć je bez visokokvalitetnh smeštajnih kapaciteta, u što smo već uložili gotovo tri milijarde kuna, a do 2018. godine uložićemo dodatnih 1.6 milijardi, kako bi 95 posto naših hotelskih kapaciteta bilo na nivou četiri ili pet zvezdica“, dodao je Popović.

Beach Polo turnir u Rovinju, kao prvi i jedini polo događaj na pesku organizovano u ovom delu sveta, s jedne strane doprinosi produženju sezone, a s druge povećava kvalitet i širinu ponude, čime doprinosi vrednosti i profitabilnosti Istre i Hrvatske kao destinacije.

Uwe Zimmerman, predsednik organizacionog odbora Rovinj Beach Polo turnira, istaknuo je kakoRovinj već ima reputaciju luksuzne destinacije i sve potrebno za organizaciju savršenog polo događaja.

Konačno smo našli pravo mesto i organizacijsku podršku da domaćim i stranim gostima predstavimo sportsku dinamičnost, lepotu i uzbuđenje koje pruža polo. Sve to omogućeno je uz Grad, naše sponzore timova koje čine Adris, Agrokor, Heineken i TAG Heuer i sve ostale sponzore koji su podržali ovaj naš novi poduhvat u prekrasnom okruženju mediteranskog gradića Rovinja“, izjavio je Zimmerman i naglasio da ovim turnirom žele da podstaknu osnivanje mediteranske polo lige u saradnji s Viareggiom u Italiji i Asconom u Švajcarskoj, poznatim turnirima na ostrvima Ibiza i Mallorca, kao i u Kairu, a otvara se prostor za saradnju čak i s turnirom u Dubaiju.

Rovinj Beach Polo turnir igrao se na posebno pripremljenom peščanom terenu dimenzija 70x40 metara na rovinjskoj plaži Porton Biondi. Uz teren je izgrađena dodatna infrastruktura s lounge zonom, izložbenim prostorom za sponzore i konjušnicama, ukupne površine 7000 kvadratnih metara.

Prvog dana Rovinj Beach Polo turnira igrale su se dve utakmice, a svi posetioci Rovinja su sutradan imali priliku da pozdrave majstore ovog kraljevskog sporta i njihove plemenite konje tokom parade od polo arene do središta Rovinja. Pobednička ekipa finalnih dvoboja, koji je održan u nedelju u 16 sati, kada je bilo održano proglašenje i svečano zatvaranje turnira je Adris, koji su pred punim auditorijumom savladali Heineken rezultatom 10:7 i tako osvojio titulu pobednika prvog Rovinj Beach polo turnira. Večeri su bile rezervisane za popratne događaje koji su namenjeni za zabavu učesnika.

Ovo atraktivno nadmetanje, uz Adris, podupiru vodeći svetski brendovi poput HeinekenaTAG HeueraAgrokora, kao sponzori ekipa, zatim poznati argentinski brend i ambasador pola u svetu La Martina, engleski proizvođač luksuznih automobila Bentley, proizvođač nakita Tiffany i ZepteR, proizvođač i distributer ekskluzivne i visokokvalitetne potrošne robe.

www.croatiapolo.com

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group