Maserati MC20 zvanično predstavljen

Evo šta nam donosi novi italijanski superauto...

Juče smo imali prilike da vidimo procurele fotografije ovog vozila,  ali danas je utisak mnogo bolji, jer oči možemo opariti zvaničnim fotografijama koje nam u najboljem svetlu predstavljaju novi MC20 model.

Naveden kao „super sportski automobil“,MC20 obećava da će označiti početak nove ere za Maserati.

On nije samo marketinški trik, jer ima potpuno novi, dvostruki turbo 3.0-litarski V6 motor koji je„100% Maserati“. Odlikuje se sistemom dvostrukog ubrizgavanja kao i sistemom sagorevanja predkomore inspirisanom F1 bolidom sa dvostrukim svećicama. To pomaže motoru da proizvodi 621 ks  i 730 Nm obrtnog momenta.

Motor je povezan sa osmostepenim menjačem sa dvostrukim kvačilom koji šalje snagu na zadnje točkove preko diferencijala sa ograničenim proklizavanjem. To omogućava automobilu da ubrza od 0-100 km / h za manje od 2,9 sekundi, pre nego što postigne maksimalnu brzinu od 325 km / h.

Kupci će moći i da naruče električni pogonski sklop. Kompanija ostaje oprezna kada je u pitanju specifikacija ove verzije, ali električni MC20 će navodno ubrzati 100 km / h za 2,8 sekundi i postići maksimalnu brzinu od 310 km / h. Takođe bi trebalo da pređe 323 km sa jednim punjenjem.

Maserati nije rekao puno više o automobilu, ali je naglasio da je kreiran od karbonskih vlakana i da je težak manje od 1.500 kg.

Što se tiče stajlinga, MC20 ima široku rešetku i istaknuti razdelnik. Dizajneri su takođe postavili LED farove i otvore za ventilaciju koji verovatno pomažu u stvaranju potisne sile. Na zadnjem kraju su aerodinamične bočne sajtne i leptir vrata koja obećavaju poboljšanje ulaska i izlaska iz krivina. Tu su i udubljene ručke na vratima, lepršavi krov i 20-inčni točkovi koji su poduprti ventilacionim diskovima dimenzija 15 inča (380 mm) napred i 13,8 inča (350 mm) pozadi.

Maserati kaže da su dizajn automobila i aerodinamika usavršeni zahvaljujući više od hiljadu računarskih simulacija i preko dve hiljade radnih sati u vetrovnom tunelu Dallara.

Maserati je takođe potvrdio planove za kabriolet varijantu. Kompanija nije rekla puno o ovom modelu, ali će verovatno biti predstavljen negde sledeće godine.

Produkcija ovog vozila kreće krajem godine, a cena jednog modela iznosiće 210.000 dolara

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group