Pravila kružnog toka za ove ljude ostaće večna misterija

Iako su kružni tokovi veoma normalna pojava svuda u svetu, oni su daleko manje zastupljeni u SAD, posebno u ruralnim delovima ove zemlje…

Vozačima u Kentakiju svakako je potrebna pomoć kako bi shvatili na koji način bi trebalo da koriste kružni tok smešten u Rovan Kauntriju, tako da ako ste početnik ili niste previše sigurni za volanom, bitno je znati da na svetu postoje ljudi za koje niko ne može reći na koji način dolaze do dozvole.

Video koji vam predstavljamo nedavno se pojavio na Reddit platformi i dostigao je 130.000 glasova u roku od odmah. Snimak drona iznad jednog dela puta jasno prikazuje učesnike u saobraćaju koji koriste kružni tok, ali velika većina njih istovremeno nema predstavu kako bi trebalo da izvede ovaj uobičajan manevar na pravi način.

Ovde nije reč o pravu prvenstva, niti davanju migavca prilikom izlaska iz kružnog toga, jer na snimku možemo videti vozače koji ulaze u njega sa potpuno pogrešne strane puta, baš kao da voze u Australiji ili Velikoj Britaniji. U jednom trenutku, vozač pikapa vucarajući za sobom prikolicu skreće levo prilikom približavanja kružnom toku i nastavlja da mota levim krakom sa suprotne strane puta. Nekoliko desetina drugih vozača ispratilo je ovog čoveka kako deluje, ne shvatajući uopšte grešku koju pravi.

Na svu sreću, ovde se našlo i nekoliko vozača kojima po svemu sudeći ide od ruke snalaženje u kružnim tokovima i oni mogu biti viđeni kako na pravi način ulaze u isti i prolaze pored ostalih bez incidenata.

WYMT izveštava da je ovo prvi kružni tok u Severoistočnom Kentakiju i on je zamenio raskrsnicu na rutama 60 i 801, gde gotovo 4.000 vozila prolazi svakoga dana. Raskrsnica je predstavljala crnu tačku sa brojnim udesima tokom godina, a uprkos tome što će lokalnom stanovništvu trebati više vremena da se naviknu na njega, ovaj kružni bi trebalo da stvari učini daleko bezbednijim.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group