Vožnja - Motori

Motocikli koje bi i Betmen pozajmio

Industrija je prepuna dobrih modela motocikala...

Međutim, samo neki od njih povremeno iskoče iz grupe i postanu želja svakog ljubitelja dvotočkaša, nevezano sa njihovim preferencama, ondosno, da li više vole krstarice, zujalice ili punokrvne supersportske modele.

KTM 1290 Super Duke R

U velikoj selekciji potentnih, stilskih, sportskih motocikala na tržištu, austrijski KTM 1290 Super Duke R dolazi kao vrhunski izbor za navigaciju vijugavim planinskim putevima ili brzim krugovima oko trkačke staze.

1290 Super Duke R nije sličan bilo čemu što možemo videti na putu. Njegova prepoznatljiva karakteristika jeste narandžasta boja, koja akcentuje ram, točkove i grafike, dok redizajniran V tvin motor veličine 1.301 cc dodaje ukupnoj zabavi. Revidirani tajming osovine, lakše postolje ventila i novi usisnici vazduha omogućuju da motor sa 177 ks dobije jače karakteristike i proizvede neverovatan obrtni momenat. Takođe je dostupan Supermoto mod vožnje sa modernizovanim prenosom brzina, koji zajedno omogućuju vozačima da istraže sva ograničenja performansi Duke modela, po ceni od 14.839 evra.

BMW K1600 B

Concept 101 kompanije BMW, prvi put je prikazan pre tri godine, a pojaviće se u svim salonima brenda tokom ovog leta kao proizvodni K1600 B. Adaptacije platforme korišćene za K1600 GT i GTL touring motocikala, obožavane su od strane vlasnika, poseduju niska sedišta i postavljaju vozačeve noge napred.

Motor poseduje oblik suze, sa uvojima na panelima i uskim srednjim delom koji podseća na sportske modele. Ukrasi su minimalni, dok su svetli detalji ograničeni samo na prednji branik, nosače vetrobranskog stakla i oštre umetke na rezervoaru koji uklučuju okrugli loko bavarskog brenda.

Izmešten unapred ispod rezervoara, nalazi se šestocilindrični motor sa 1.649 cc, koji prede tokom vožnje i uopšte ne vibrira. Ove neverovatne karakteristike čine da vozačeva težina ne utiče na motocikl. Dostupna električna asistencija pomaže tokom upravljanja velikim modelom, a kada K1600 B stigne na tržište, Shift Assistant Pro tehnologija eliminisaće potrebu za upotrebom kvačila prilikom promene brzina, a motori će dolaziti sa cenom od 16.892 evra.

Indian Chieftain Limited i Chieftain Elite

Kompaniaja Indian sve je bliža svom cilju dovođenja krstarica do savršenstva. Novi Chieftain Limited model preuzima dosta tačaka Chieftain modela, moćnog i uglađenog čopera, komplementirajući ga širokom paletom redizajniranih komponenti. Prednji tocak od devetnaest inča smešten je ispod otvorenog, širokog blatobrana, predstavlja osveženu verziju Indian modela, koji je dobio neke zamenske.

Nešto ekskluzivniji Chieftain Elite ograničen je na 350 primeraka. Elite poseduje sjajnu, dvanaestoslojnu Fireglow Red Candy farbu, sa akcentima mermernih tekstura. Zbog toga što je svaka jedinica ručno finiširana, u seriji ne postoje dva potpuno ista motocikla. Elite takođe dolazi sa ugrađenim podnim panelima, velikim vetrobranskim staklom, LED farom i signalizacijom. Limited dolazi sa startnom cenom od 20.189 evra, dok Elite može biti kupljen za 25.958 €.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group