Ducati odao počast Seni novim motociklom Monstera

Više slika

Više slika

Ducati je specijalnim motociklom Monstera, odao počast Ajrtonu Seni, legendarnom brazilskom vozaču Formule 1.

Ovo specijalno izdanje slavi izvanrednu karijeru i dugotrajno nasleđe Ajrtona Sene. Proizvodnja je ograničena na 341 jedinicu, što simbolizuje Senine tri svetske titule u Formuli 1® i 41 pobedu na Grand Prix koju je postigao.

Specijalno izdanje Monster Senna odaje počast snažnoj vezi između brenda Ducati i Sene, odnosu koji se neguje kroz kontinuiranu saradnju sa Seninom porodicom i Senna Brands. Liverija, koju je dizajnirao Centro Stile Ducati, sadrži boje inspirisane Seninom kultnom trkačkom kacigom i brazilskom zastavom, uključujući žute, zelene i plave akcente.

Veza Ajrtona Sene sa Ducati Monsterom datira još od 1993. godine, kada je postao jedan od prvih vlasnika Monster 900. Provozao ga je kroz Monte Karlo i čak je prisustvovao svečanosti  Monaco F1® Grand Prix 1993. Senina zahvalnost za Monster proizilazi iz njegovog jednostavnog, radosnog iskustva u vožnji motocikla, kombinujući sportski motor, šasiju izvedenu iz superbicikla, široki upravljač i minimalistički dizajn.

Monster Senna je predstavljen na trkačkoj stazi Enzo i Dino Ferari u Imoli tokom Velike nagrade Made in Italy i Emilia-Romagna Formula 1® Grand Prix. Izvršni direktor brenda Ducati, Klaudio Domenikali i izvršni direktor Senna Brands Bjanka Sena govorili su o trajnoj vezi između Sene i Ducati brenda, uz doprinos predsednika i izvršnog direktora Formule 1® Stefana Domenikalija.

Ducati odnos sa Senom počeo je 1990. godine kada je Klaudio Kastiljoni, tadašnji vlasnik brenda, poklonio Seni 851 SP. Ovo obostrano divljenje dovelo je do stvaranja Ducati 916 Senna, koji sadrži liveriju koju je Sena lično izabrao u antracit sivoj, mat crnoj i crvenoj boji. Ova specijalna serija, ograničena na 300 jedinica, predstavljena je u martu 1994. godine, samo nekoliko meseci pre Senine tragične nesreće. Uprkos tragediji, Ducati i porodica Sene odlučila je da nastavi projekat u njegovo sećanje, predstavljajući prvu seriju na Salonu automobila 1994. godine. Sledeće serije su usledile 1997. i 1998. sa bojama koje je odabrao Senin brat Leonardo Sena.

Saradnja sa Senna Brands je obnovljena 2014. godine, sa 1199 Panigale, ograničenom serijom od 161 jedinice, što odgovara broju Grand Prix Sena trka, ekskluzivno za brazilsko tržište. Ovi modeli Ducati Senna su veoma traženi kod kolekcionara širom sveta.

Monster Senna ima poboljšanja koja ne samo da podižu njegovu estetiku već i poboljšavaju njegove dinamičke performanse. Ovu modernu reinterpretaciju originalnog Monstera pokreće Testastretta dvocilindrični motor sa 82 kW/111 KS. Motocikl je opremljen sa potpuno podesivim Ohlins vešanjem, kovanim točkovima, Brembo Stilema® prednjim kočionim čeljustima i sofisticiranim elektronskim sistemom.

Prepoznatljivi elementi Monster Senne uključuju specijalno sedište, štitnik motora, namensku animaciju na instrument tabli i jedinstvenu pločicu koja označava naziv i broj modela. Svaki motocikl takođe dolazi sa sertifikatom o autentičnosti i namenskom navlakom za motocikl, što ga čini pravim kolekcionarskim predmetom.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group