Prvi vazdušni jastuci u teksas pantalonama za motocikliste

Francuska kompanija CX Air Dynamics  i švedski brend Mo’Cycle, krenuli su sa prodajom airbag teksasa za vozače motocikala...

Tokom vožnje, ova garderoba ostaje ravna i normalna, ali u slučaju udesa, ona se napumpava štiteći kolena, kukove i privatne delove vozača. Ovo su prvi modeli ove vrste koji korisnicima nude zaštitu tokom udara za donji deo tela, sa teksasom koji je kreiran sa vodootpornim tkaninama, prozračnim i otpornim na habanje, koje izgledaju baš kao svakodnevni odevni predmeti.

Vazdušni jastuci u ovim pantalonama aktiviraju se putem kablova za spajanje koji ih povezuju sa motociklom i mogu biti ponovo napunjeni zamenom CO2 punjenja. Inovativne pantalone stižu u više različitih primeraka, od kojih prvi predstavlja nešto što CX Air Dynamics naziva CX Easyriders, odnosno vodootporni set od Cordura tekstila i dizajniran je za olakšano oblačenje iznad svakodnevne kancelarijske ili radne garderobe, sklapajući se u kompaktnu formu kako bi stao u kacigu vozača kada stigne na destinaciju.

Tu je zatim i fleksibilni Poron XRD oklop na nogama i kukovima, sa vazdušnim jastucima koji se šire od kukova nadole do potkolenica, sa precizno dizajniranom prazninom na sredini koja omogućuje savijanje kolena. Ovaj par pantalona stiže sa paprenom cenom od 599 evra, ali ovo je predmet koji samo mora funkcionisati kako bi opravdao svoju cenu, a ona je, makar prema snimku koji možete videti u nastavku ovog teksta, u potpunosti opravdana.

Ukoliko Cordura nije stil koji neko preferira, kompanija Mo’Cycle nudi svim zainteresovanim motoristima opciju u formi svojih Airbag Jeans modela. Ovaj par farmerica je savršeno prilagođen modnim i bezbednosnim ulogama, pružajući u najvećoj mogućoj meri impresiju regularnog para teksas pantalona, sa izuzetkom čičak traka postavljenih sa svake strane.

Unutra, ovaj teksas poseduje sistem vazdušnog jastuka, koji se može ukloniti radi pranja. Ovaj sistem se proteže samo do kolena, ali se ispod njih nalaze džepovi sa CE sertifikovanim štitnicima za kolena.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group