Brazilac pokazao zbog čega bez kacige nikada ne bi trebalo sedati na motocikl

Jedan motociklista u Brazilu imao je blizak susret sa smrću kada mu je glava završila pod točkom autobusa...

Na svu sreću po ovog čoveka nošenje kacige zajedno sa dobrim refleksima vozača autobusa predstavljali su kombinaciju koja mu je bez ikakve sumnje spasila život.

Incident je snimljen sigurnosnom kamerom na ulici i klip je završio na Reddit platformi putem naloga jednog njenog korisnika. Kao što možemo videti, incident se dogodio kada je vozač motocikla naglo zakočio u pokušaju da izbegne zeleni autobus koji je skretao udesno. Ono što se dalje dogodilo podjednako je edukativno koliko i užasavajuće zbog same pomisli šta bi se dogodilo da na glavi nije imao kacigu.

Motorista je pao direktno glavom prvo ispod autobusa u pokretu i ispred njegovih zadnjih točkova. Njegova glava je očigledno dobro pritisnuta velikim pneumatikom teškog vozila, ali se kaciga dokazala kao neprikosnoveni aksesoar koji mu je sačuvao na ramenima. Čovek je guran po asfaltu nekoliko metara pre nego što je vozač autobusa uspeo da zakoči.

Nekoliko sekundi kasnije većina posmatrača, koja je definitivno očekivala tragediju, mogla je da vidi kako ovaj čovek pomera svoje ruke i glavu, ne verujući svojim očima koliko je zapravo srećan što je živ nakon ovakvog užasavajućeg iskustva. Nekoliko ljudi je prišlo da mu pomogne kako bi ustao, podižući motocikl i proučavajući oštećenja na kacigi. Ono što je najinteresatnije, drugi motorista bez kacige je išao nešto dalje iza njega posvedočivši svemu što se dogodilo, tako da on verovatno nikada više neće sesti na svoju mašinu pre nego što stavi kacigu na glavu.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group