Polomio preko 20 kostiju i shvatio kako ne bi trebalo da vozi motocikl

Za motocikliste ponekada zli jezici kažu da predstavljaju ’donore organa’ zbog rizične prirode vožnje dvotočkaša po javnim drumovima...

Vozač koga možete videti na snimku ispod teksta umalo se nije okitio ovom titulom, a nakon što posvedočite svemu što se njemu izdešavalo, gotovo je nemoguće pomisliti da je konačni ishod bio drugačiji. Posle nečega što u najmanju ruku možemo nazvati upitnim ponašanjem na putu, vozač je izašao iz svega sa kolekcijom od dvadeset polomljenih kostiju, što će definitivno biti doživotna lekcija za njega.

Sudeći prema korisnicima društvenih mreža, nesreća koju vidite dogodila se pre oko mesec dana, ali je veoma važno napomenuti da, uprkos tome što je vozač - na svu sreću - preživeo, snimak udesa koji možete videti potpuno je zastrašujuć i uznemirujuć, tako da preporučujemo oprez svima.

Snimak koji možemo videti na YouTube i Instagram platformama, predstavlja nam motociklistu koji se približava GMC Sierra pikap modelu, zakucavajući se u njegov zadnji deo. Nakon strašnog udarca vozač je automatski ostao bez svesti, a iako je na trenutak krenuo da leti sa svog motocikla, on je sleteo na njegov volan, dok se mašina i dalje kotrljala putem uspravno. Tokom njegovog prelaženja iz trake u traku, vozač umalo nije pregažen potpuno prikolicom šlepera, nakon čega je konačno pao i odvojio se od svog dvotočkaša. Nema nikakve sumnje da je posle ovog gaženja, ovaj čovek mogao da ostane samo još jedna statistička brojka.

Ono što je najimpresivnije jeste što je on lično preuzeo svu krivicu za ovaj zastrašujući incident, izjavljujući u jednom postu vezanom za udes: „Iako sve što se dogodilo nazivam nesrećnom, krivica je očigledno samo moja. Previše samopouzdanja, premalo veština“. Iako se sve relativno dobro završilo, što se kaže ’nek je glava na ramenima’, kao što smo već naveli on nije iz svega izašao nepovređen. Vozač motocikla pretrpeo je preko dvadeset frakutra u licu, zajedno sa polomljenom rukom na dva različita mesta, dva kičmena diskusa, polomljenim rebrom i pneumotoraksom.

Bilo kako bilo, on insistira da će se uskoro ponovo naći u sedlu, ali da će ipak u svojoj vožnji uneti veliku promenu: „Jednoga dana ću ponovo biti na motociklu, ali ne kao što sam to do sada radio. Onako kako sam vozio bilo je više nego zabavno, s tim što bih ja ipak da se zabavljam malo duže“, izjavio je ovaj srećni čovek.

Doduše, ono što se baš ne može nazvati srećnim, jeste činjenica da je bio potreban ovakav udes kako bi se on dozvao pameti, sa ostalim snimcima na njegovom Instagram nalogu koji jasno predstavljaju njegov bezobziran stil vožnje, tako da ostaje da se čudimo što se ovako nešto nije dogodilo ranije. Uprkos svemu, drugi ljudi mogu učiti iz njegovog primera, bez potrebe da iskušavaju svoju sreću i nađu se u ovakvom udesu zbog kog je itekako mogao da nastrada.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group