Motor star 109 godina se prodaje na aukciji

Čini se da tržište kolekcionarskih automobila i motocikala nije pod uticajem pandemije koronavirusa, koja je inače gurnula svet u duboku finansijsku krizu.

Pre oko mesec dana, netaknuti Ferrari Enzo iz 2003. godine sa samo 1250 pređenjih milja prodat je na aukciji za 2,6 miliona dolara, postavljajući novi rekord za najskuplji Ferrari automobil prodat na aukciji.  

Sada je Pierce ArroW, 696 cc četvorocilindrični motocikl, postavio rekord u najskupljem Pierce motociklu koji se ikada prodao na aukciji.109-godišnji motocikl koji izgleda kao da je izašao iz prodajnog salona prodat je na aukciji za 225.500 američkih dolara.

Sjajna boja vas može prevariti, ali motocikl je sačuvan je u izvornom stanju, uključujući i originalnu boju.

Firma motornih vozila Pierce Arrow bila je američka automobilska marka čija su luksuzna vozila bila u rangu s današnjim Rolls-Royceom. Pierce Arrow Four bio je prvi američki motocikl koji je pokretao četvorocilindrični motor. Mašina od 696 cc imala je maksimalnu brzinu od 100 km/h, što je za to doba bilo izuzetno brzo.

Izgrađen je prema veoma visokim standardima, na šta ukazuje njegova farbe i kvalitet izrade, i to je ono što dovodi do njegove ogormne cene. Manje od 500 primera motocikla napravljeno je između 1909. i 1914. godine, što ih čini neverovatno retkim. Prethodni rekord držao je model iz 1913. godine,ali sada je ovo definitivni rekorder.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group