10 stvari koje niste znali o Arnoldu Švarcenegeru

On je jedan od najuspešnijih akcionih glumaca Holivuda...

Sigurni smo da svaka osoba na ovoj planeti zna ko je Arnold Švarceneger. Ovaj bodibilder i akcioni glumac postao je globalni fenomen kada je tumačio ulogu Konana, a kasnije Terminatora. Švarceneger je postao sinonim za akcionog heroja koji uvek pobeđuje i koji je nepobediv.

Pošto je sada u svojoj sedmoj deceniji života, Švarc se retko pojavljuje u filmovima, ali njegov uticaj na filmskoj sceni je još uvek veoma jak. Zbog toga smo odlučili da mu odamo počast i da vam otkrijemo 10 stvari koje verovatno niste znali o njegovom životu.

10. On je kreirao Terminatora

Ovaj film je srušio sve rekorde i još uvek važi za jedan od najpopularnijih filmova u istoriji. Ipak, režiser, Džejms Kameron, je hteo da Švarceneger glumi Kajla Risa, koji je po mišljenju Kamerona bio glavni lik. Međutim, Arnoldu  se svidela ideja da bude robot ubica, pa je rekao da je to uloga za njega. Očigledno je to bio pravi izbor, jer je film postao momentalni hit.

09. Neverovatni bodibilding rekordi

Sv znaju da je Švarceneger pre glumačke karijere bio bodibilder, ali malo ko zna za njegove poduhvate. On je postao šampion sa samo 20 godina i već se tada znalo da će biti svetsko čudo. Sa 23 godine je postao najmlađi šampion Mister Olimpija i taj rekord ni danas nije oboren. 7 godina za redom je bio šampion najvećeg bodibilding takmičenja.

08. Odbio je ulogu u filmu „Umri muški“

Teško bismo mogli da zamislimo bilo koga osim Brusa Vilisa u ovom legendarnom filmu, ali istina je da je Arnold bio prvi izbor za film. Arnold je na kraju dobio ulogu, a Brus Vilis je postao sada već legendarni Džon Meklejn.

07. On je pravi heroj

2004. godine, Arnold je sa svojom suprugom provodio odmor na Havajima, kada je ugledao čoveka kako se davi Arnold je do njega stigao pre spasioca i izvukao čoveka na obalu.

06. Bio je u „Rijaliti“ programu

Davne 1973. godine, Švarc se pojavio u zabavnom programu „Date“ gde je učestvovao kao gost. Cilj igre je bio da odabere jednu od 3 žene koje su se borile za njegovu pažnju.

05. Imao je strogo detinjstvo

Arnold je odrastao u malom mestu u Austriji. Njegov otac je bio vojno lice sa veoma strogom diciplinom. To je pomoglo Arnoldu da nauči i stekne životne prioritete, pa je tako mlad uspeo da postane uspešan bodibilder.

04. Oženjen je sa Kenedijevom sestričinom

Žena Arnolda Švarcenegera je Marija Šriver sa kojom je u braku 25 godina. Međutim, mali broj ljudi zna da je Marija ćerka od Eunise Kenedi Šrifer koja je rođena sestra Džona F. Kenedija.

03. Bio je u zatvoru

Ne, Arni nije uradio ništa strašno. Zbog takmičenja u bodibildingu je pobegao iz vojne kasarne, zbog čega je zaradio 3 dana u vojnom zatvoru.

02. Prvi je imao Hamvi vozilo

Za velikog čoveka je potrebno veliko vozilo, pa je Švarc prvi koji je kupio vojno Hamvi vozilo koje je korsitio u privatne svrhe.

01. Poseduje tenk

Pošto su mu se svidela vojna vozila, Arni je odlučio da svoj vozni park obogati sa jednim tenkom. U pitanju je M47 Patton sa kojim često voli da se vozika po svojem ogromnom imanju.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group