12 najpopularnijih serija svih vremena

Televizijske serije su oduvek bile neverovatno popularne. One su sjajan lek protiv dosade i depresije i uvek im se rado vraćamo.

Za razliku od filmova, serije su tu duži vremenski period. Iako postoji veliki broj serija koji ne postignu veliki uspeh i budu prekinute posle prve sezone, pojedine serije ušle su u istorijske knjige zbog svog uspeha. Popularne serije obeležile su generacije, a neke se emituju i preko 10 godina.

Predstavljamo vam 12 najpopularnijih serije svih vremena koje dominiraju po svojem broju gledanosti, uspehu i emitovanju.

12. The Sopranos

Ova serija o mafijaškoj porodici emitovala se od 1999. do 2007. godine. Za 8 godina emitovanja, Sopranovi su osvojili srca gledalaca, stvorili neverovatnu grupu fanova i osvojili veliki broj nagrada. Serija prati priču o italijanskoj porodici. Toni Soprano, otac porodice i kriminalac, bori se sa svakodnevnim mukama i trudi se da sačuva porodicu pored svog “posla”. Sve to odvija se na vrlo neobičan i komičan način.

11. Modern Family

Serija “ Modern Family” emituje se od 2006. godine i još uvek je vrlo popularna među gledaocima. Njenu premijeru je gledalo preko 2.6 miliona ljudi, a svaka epizoda zaradi oko 2 miliona dolara.  Ova emisija je postigla toliki uspeh, da je prve godine emitovanja bila nominovana za Emi nagradu. Serija prati priču moderne porodice i njihove svakodnevne priče i avanture.

10. Breaking Bad

Ova serija detaljno prikazuje priču o narkoticima i ljudima koji je prave. “Breaking Bad” je prva serija koja se na detaljan način pozabavila ovom tabu temom i na taj način privukla je veliki broj fanova. Serija se emitovala od 2008. do 2013. godine i iako nije emitovana dugo kao neke druge serije, uspela je da postigne neverovatan uspeh. Priča prati profesora hemije koji se okreće narko poslu zbog nemogućnosti da plati svoje lekarske račune.  

09. Mad Men

“Mad Men” prikazuje život poslovnih muškaraca koji žive u 60-im i 70-im godinama 20. veka u Americi. Serija je počela sa emitovanjem 2007. godine i izgleda da se polako približava kraju. Ova serija je dobitnik 19 nagrada i jedna je od najuspešnijih televizijskih serija svih vremena. Naravno, “Mad Men” je vrlo uspešna serija sa ogromnim brojem fanova.

08. Game of Thrones

“Games of Thrones” ili “Igra Prestola” je definitivno trenutno najpopularnija serija koja se emituje. Serija je počela da se emituje 2011. godine i iako je relativno nova, ljudi su već “navučeni” na nju. “Igra Prestola” je oborila sve rekorde na HBO televiziji. Kao što naziv kaže, serija prati dve porodice koje se bore oko kraljevskog prestola.

07. Orange Is The New Black

Ova serija trajala je samo dve godine, ali za to kratko vreme stekla je neverovatnu popularnost. Priča prati žene u zatvoru  na vrlo komičan način. Treća sezona ove popularne serije uskoro izlazi, pa je dobro da se na vreme pripremite.

06. House of Cards

Još jedna kratka serija našla se na ovoj listi. Iako smo do sad videli samo 3 sezone serije, Kevin Spejsi, glavni glumac, očekuje da če serija trajati barem 12 sezona. Serija prati priču jednog političara koji želi da dođe do velike vlasti u američkoj vladi.

05. Friends

Prijatelji su defintitivno serija za koju su svi čuli i koju su svi barem malo gledali. Serija je emitovana od 1994. do 2004. godine i dobitnik je 60 različitih nagrada. Prijatelji se smatraju za jednu od najboljih serija svih vremena, a poslednju epizodu pratilo je 52.5 miliona gledalaca. Serija prati grupu prijatelja koji na duhovit način prolaze kroz zajedničke avanture.

04. Family Guy

Još jedna dugo emtivana komedija našla se na našoj listi, a to je “Family Guy”. Ova serija emituje se od 1998. godine i iako je imala par kratkih pauza, i dalje je vrlo popularna. Serija prati priču porodice Grifin koja ima vrlo različite članove porodice. Njen karakterističan humor i stil animacije je odvajaju od ostalih serija i čine je neverovatno popularnom.

03. Saturday Night Live

“SNL”  počela je da se emituje još od 1975. godine što je čini najduže emitovanom i jednom od najpopularnijih serija ikada. Ova serija ima 40 sezona i preko 784 epizoda. Dobila je 184 Emi novinacije i postavila je rekorde u ovoj industriji koji još nisu oboreni. Ova komedija sadrži prelepe skečeve i dijaloge koji su i danas vrlo popularni i često gledani.

02. The Simpsons

“Simpsonovi” odnose titulo kao najduže emitovana animirana serija sa 25 sezona i 570 epizoda. “Simpsonovi” se i dalje emituju i još uvek su neverovatno popularni. Priča prati jednu normalnu porodicu i njihove svakodnevne probleme i avanture.  Ova serija je prava parodija američkog života i kulture.

01. I Love Lucy

Ova serija odnela je titulu kao najpopularnija serija svih vremena. “I Love Lucy” emitovana je od 1951. do 1960.  godine i sa svojih šest sezona postala je najgledanija televizijska serija svih vremena.  I danas ova serija ima preko 40 miliona gledalaca koji je konstantno gledaju. Ova serija prati priču jedne žene po imenu Lusi. Onda se trudi da bude majka, žena ali i velika zvezda i na tom putu upada u urnebesne situacije.

V.P.

Foto: The Richest

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group