Brus Vilis dobija digitalnog dvojnika da bi nastavio da se pojavljuje u filmovima

Legendarni Brus Vilis, koji se povukao iz glume nakon što mu je dijagnostikovana afazija, prodao je svoja prava kako bi omogućio da bude kreiran njegov ’digitalni blizanac’...

Prošlog marta, šezdesetsedmogodišnji veteran Holivuda najavio je svoje penzionisanje iz medicinskih razloga i neuro-kognitivnog poremećaja koji utiče na mogućnosti komunikacije obolelog i njegovo pravilno razumevanje jezika.

Međutim, on se i dalje može pojavljivati u filmovima nakon prodaje prava na svoj lik Deepcake brendu - kompaniji iz Delavera, osnovanoj od strane Marije Kmir – kako bi se kreirala njegova digitalna replika. U avgustu prošle godine, platforma koja koristi AI, digitalno je prenela lice čuvenog glumca na telo njegove zamene, Konstantina Solovljeva, kako bi se pojavio u reklami za ruskog telekomunikacionog giganta, MegaFon.

Prema Daily Mail publikaciji, inžinjerima je sada potrebno samo "tri do pet dana" da kreiraju Vilisovog blizanca u projektima, ali će sam glumac, a kasnije vlasnici prava na njegov lik i delo, morati da odobre ono što se kreira. Dip fejk tehnologija u Holivudu otvara mogućnost da glumci nastupaju u filmovima i nakon svoje smrti, pružajući priliku da zvezde iz prošlosti, koje nažalost više nisu sa nama ponovo ožive na velikom platnu.

U drugom slučaju, producenti Ratova zvezda iskoristili su ovu tehnologiju za čitavu glumačku postavu, dok su nju isprobali glumci kao što su Džim Keri, Mišel Fajfer i Arnold Švarceneger, koji takođe poseduju svoje digitalne kopije. Vilis, koji je zaradio više od 9,4 milijardi dolara širom sveta za svoje filmove, prema ugovoru poseduje još tri akciona trilera, čiji su projekti pokrenuti prošle godine pre dijagnoze i njegovog penzionisanja.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group