Najbolji domaći filmovi svih vremena

Ništa nije bolje, a ni smešnije od starih domaćih filmova...

Srbija, kao i nekedašnja Jugoslavija, poznata je po jedintvenom i karakterističnom humoru koji je prenet u našu knematografiju. Domaći filmovi već dugi niz godina uveseljavaju mnoge generacije i dalje su neverovatno poularni bez obzira na starost.

Veliki broj filmova datira iz 80-ih godina, ali njihova popularnost je i dalje ista kao i na početku. Poznati citati, legendarni glumci i nezaboravne scene i dalje se bezbroj puta ponavljaju, imitiraju i kroz smeh rekreiraju.

Mi vam predstavljamo našu listu 10 najboljih domačih filmova svih vremena.

10. Lajanje na zvezde

Ovo je definitivno jedan od prvih i najpopularnijih tinejdžerskih filmova. Priča prati srednjoškolce iz provincije koji se susreću sa svakodnevnim ljubavnim i školskim problemima. Humor i interesantna priča učinili su da ovo bude omiljeni tinejdžerski film.

09. Zona Zamfirova

„Zona Zamfirova“ je najgledaniji srpski film svih vremena koji je oborio sve rekorde 2002. godine. Radnja filma smeštena je u 12 vek i uz pomoć sjajnog humora, neverovatne scenografije i odlične glumačke ekipe ovaj film je zaista postao domaći klasik.

08. Nebeska Udica

Od nekoliko filmova koji opisuju ratno vreme koje je zahvatilo Srbiju 1999. godine, „Nebeska udica“ je definitivno najbolji i najgledaniji film. Priča prati nekadašnjeg košarkaša i njegovog sina, koji pokušavaju da pored strahota bombardovanja prežive i druge društvene probleme.

07. Tesna koža

Nikola Simić i njegov lik Mite Pantića zauvek će ostati upamćeni u srpskoj i jugoslovneskoj kinematografiji. Serijal filmova „Tesne kože“ jedan je od najduhovitijih filmova ikada napravljenih, a poznate rečenice iz ovog filma i dalje su vrlo popularne.

06. Mrtav ladan

Crni humor koji će vas nasmejati do suza. Priča prati dva brata koji pokušavaju da transportuju mrtvog dedu i da ga sahrane. Naravno, to im ne polazi za rukom, jer se mrtvi deda slučajno izgubi.

05. Lepa sela lepo gore

Ovaj film je jedan od retkih koji će vas naterati da se smejete i plačete u isto vreme. Priča prati ratno stanje koje je zahvatilo Jugoslaviju 1991. godine. Film je prepun smešnih rečenica, ali i tužnih podsetnika na našu prošlost.

04. Balkanski špijun

Jedan od najpoznatiji i najpopularnjih filmova je definitivno „Balkanski špijun“. Priča prati Iliju Čvorovića koji je izašao iz zatvora jer je bio zatvoren kao politički zatvorenik. Ovo je jedan od onih filmova kojeg se svi rado sećami i čije rečenice stalno ponavljamo.

03. Nacionalna klasa

Dragan Nikolić, Flojd i Nacionalna klasa je omiljeni film svih mušaraca. Priča prati Branu Mitroviča, mladog trkača koji želid a se trka u Nacionalnoj klasi. On i njegov „fića“ glavni su akteri ovog filma, koji je prepun dovitljivog i zanimljivog humora.

02. Ko to tamo peva

Ne postoji osoba koja nie gledala film o čuvenom autobusu firme Krstič koji putuje za Beograd. Ovaj legendaran film predstavlja spoj ratne nostalgije i sjajnog humora koji samo mi imamo. naranvo, neverovatna glumačka ekipa učinila je ovaj film zaista nezaboravnim.

01. Maratonci trče počasni krug

Na prvom mestu nalaze ze legendarni maratonci. Porodica Topalović i njihov grobarski biznis upadaju u mnogobrojne probleme, a ova „muška“ porodica spremna je na sve kako bi te prepreke prešla. Naravno, likovi i rečenice iz ovog filma ostaće zauvek upamćeni. Sigurni smo da će se ovaj film gledati i za 100 godina.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group